Funktionellt sovrum med mysig grottkänsla

I det här sovrummet var det många funktioner som behövde tillgodoses, men viktigaste av allt var att det skulle kännas trevligt och lugnt.

Soverommet er harmonisk i rolige toner
© Pia Winther

Mörka färger skapar lugn

Ett trevligt, lugnt och funktionellt rum med plats för kläder och en hel familj var premissen för detta 12 m2 stora sovrum i ett hus i Brønshøj. Det kan låta som en närmast omöjlig uppgift, men här är den löst till perfektion – framför allt eftersom en brungrå bakgrund skapar en lugn inramning till ett lika harmoniskt val av inredning. En platsbyggd egensnickrad garderob fungerar dessutom som kontur på väggen. I huset bor Signe Hedemann Mikkelsen, hennes man, Søren, och deras son Svend på tre år.

Lekker farge og behagelig seng på soverom
© Pia Winther

Ett multifunktionellt rum

Huset är gammalt och skevt, med relativt begränsat förvaringsutrymme. Därför bestämde sig paret för att bygga en egen garderob samtidigt som de kunde utnyttja utrymmet under snedväggarna.

– Vi behövde skapa ett multifunktionellt rum. Vi sover alla tre i samma sovrum och därför är sängen jättestor, 210 x 210. Dessutom behövde vi göra plats för så mycket kläder som möjligt. Under de senaste åren har vi arbetat stenhårt för att få in fler färger i vårt hem. Samtidigt har vi även fokuserat på bra, smarta lösningar som är så funktionella och hemmagjorda som möjligt, berättar Signe.

Spesialtilpasset garderobeskap på soverommet
© Pia Winther

En mysig grottkänsla

– I det här rummet var det viktigt för oss att skapa en mysig grottstämning, vilket vi lyckades göra med den mörka färgen. Vi upptäckte nämligen att sovrummet är det rum i huset vi tillbringar mest tid i, även om vi mestadels sover där. Därför ville vi hålla ganska enkla linjer därinne, säger Signe.

© Pia Winther