© Foto: Pia Winther, Styling: Glotti Press

Genialt IKEA-hack gav ro i sovrummet

Paret lyckades inte hitta en garderob som passade i rummet – så de byggde helt enkelt en själva.

När mörkret sänker sig

I mörka toner vaggas denna familj till sömns. Förutom att använda färger för att skapa lugn har de även investerat i en bra säng och sett till att en platsbyggd garderob skapar ett visuellt lugnt uttryck.

Omslutande färgtoner

Önskemålet om en god natts sömn var det som var avgörande när Ida och Morten Dalgaard Thestrups skulle inreda sovrummet. Villan strax norr om Köpenhamn, som de delar med barnen Carl på tre år och nyfödda Evi, har de inrett med mörka, dunkla toner som omfamnar varandra samt med möbler och lampor som skapar en härlig vardagsrumskänsla.

– Vi ville skapa en personlig, lyxig och mysig hotellstämning, och eftersom vi älskar att använda färger i inredningen föll vi för den lugna blågrå nyansen. Dessutom visar forskning att blodtrycket sjunker och att man sover bättre och längre i blå rum, förklarar Ida.

© Foto: Pia Winther, Styling: Glotti Press

Ett härligt lugn och god nattsömn

Att skapa lugn var viktigt vid inredningen av rummet och därför ville paret ha en stor garderob. Eftersom båda delade uppfattningen att det finns få fristående garderober som pryder sin plats och istället tenderar att skapa ett rörigt uttryck, valde de att platsbygga en garderob själva. På så sätt kunde de ge rummet det uttryck de ville ha. För paret innebär lugn och ro även god nattsömn och därför valde de att investera i en bra säng.

© Foto: Pia Winther, Styling: Glotti Press

Ren lyx

– Vår bästa investering har varit att köpa en bra säng som vi sover riktigt gott i. Med alla de timmar man tillbringar i sängen är det viktigt att den känns lyxig, har gott om plats och riktiga kvalitetsmadrasser – inte minst för oss som älskar att ligga kvar under täcket och titta på tecknad film med vår treåring. Det är guld värt för oss att kunna börja och avsluta dagen på ett bra sätt. Dessutom är vi övertygade om att känslan vi avslutar dagen med och som detta rum bidrar till att skapa har betydelse för vår sömn, berättar Ida.

© Foto: Pia Winther, Styling: Glotti Press

Unik garderob

Garderoben är ett Ikea-hack som paret själva har anpassat till sitt sovrum. Den är platsbyggd på en sockel och består av fyra Pax-skåp. Sidan har täckts med mdf och därefter målats med St. Pauls Blue. Handtagen är i obehandlad, massiv mässing.