säng sovrum sängkappan
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Se hur inredningsdesignern förenat sov- och badrum!

Efter en totalrenovering blev hemmet en perfekt kombination av lantligt mys och cool urban design.

Perfekta ljusa ramar

På norra Själland ligger ett vackert hus med stråtak från 1876, som ägs av inredningsdesignern Charlotte Minch och hennes man, Pedro Heyman. Huset har totalrenoverats med hyvlade golv och en modern design, som gör att det idag är en perfekt kombination av lantlig charm och urbant cool design.

I husets vackra sovrum är det öppet upp till nock, vilket får rummet att kännas betydligt större. Intrycket framhävs ytterligare av vitmålade väggar och tak samt badrummets stora runda fönster, som tillsammans med de små tidstypiska fönstren ser till att rummet får en ljus och inbjudande framtoning.

Den iögonfallande och karakteristiska garderobsväggen som skiljer sovrummet från badrummet har Charlotte Minch själv designat. Garderoberna går inte ända upp till taket och på så vis framstår sovrummet och badrummet som en helhet, där ljuset får lov att flöda fritt mellan de båda rummen.

säng sovrum badrum
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

I sovrummet går taket ända upp till nock, något som bidrar till att göra rummet större. Den trekantiga öppningen mot badrummet låter ännu mer ljus flöda in i sovrummet. Garderobsväggen, som Charlotte Minch själv specialdesignat för rummet, ramar vackert in ingången till badrummet. Rummet går i grå och bruna nyanser med sängkläder i linne från Himla och taklampor från Møller & Rothe.

Ett samspel av element

Förutom det mörka taktila träet, som har använts till garderoberna, har Charlotte Minch skapat en varm och inbjudande atmosfär med ljusa trägolv, rustika trästubbar till nattduksbord, en patinerad träbyrå där det står en stor samling antika figurer och keramikvaser, en tvättkommod i trä och en liten träpall. Industriella och råa element, som betonggolvet och lysrören i badrummet liksom metallen i armaturer, speglar och taklampor bildar en spännande kontrast mot det varma träet.

Charlotte Minch har blandat vackra taktila material, ny design och antika fynd på ett vackert sätt och förvandlat sov- och badrum till en personlig och inbjudande plats.

badrum handduk pall
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Vackra handdukshållare i mässing harmonierar visuellt med armaturerna och lamporna i rummet. En vacker grovhuggen pall i trä skapar en effektfull kontrast mot den vita väggen.

badrum handfat badrumsspegel tvättkommode
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Tvättkommoden i massiv svartoljad ek och marmor har designats av Vivre Interieur Authentique. Armaturen i mässing kommer från Vola. På hyllan ses handdukar och gamla träkorgar från Rosmosegaard. Handtvålen kommer från Aesop. Vägglampor och spegel är från det franska märket DCW Éditions.