Spara golvyta och skapa förvaring med populär trend

Inbyggda möbler är mer populära än någonsin tidigare. Vi inspirerar dig till vackra skräddarsydda möbler till ditt hem.

Om trenden

Med inbyggda möbler kan du spara plats, samtidigt som du skapar möjlighet för praktisk förvaring och mysiga vrår i hemmet.

Många har hakat på denna trend och skapar sina egna, inbyggda möbler av exempelvis IKEA-komponenter, och med tiden har allt mer kommit att tänkas in i designen och arkitekturen både vid renovering och nybyggen.

Vi har samlat ett axplock av smarta och inte minst vackra inbyggda möbler, som verkligen understryker varför denna trend har kommit för att stanna.

Läs också:

Utnyttja en onödig dörr

Spara både tid, pengar och kraft genom att sätta in hyllplan i en överflödig dörröppning istället för att sätta igen den helt.

Allt som behövs är en skiva på baksidan och ett par hyllplan, så har du en inbyggd hylla som du kan ställa vackra saker på eller, som här, använda för förvaring av leksaker.

Vill du skapa ett naturligt sammanhang med det angränsande rummet, kan du även hoppa över skivan och bara sätta in hyllplan, så att du fortfarande kan se genom dörröppningen. På så vis fungerar den inbyggda hyllan som en smart rumsavdelare.

Spara plats med ett inbyggt skåp

Med detta vackra inbyggda skåp kan man verkligen utnyttja takhöjden optimalt och få massor av praktisk förvaring.

Det fina skåpet smälter in helt naturligt i rummet, eftersom det följer rummets form, och här har man till och med valt att skapa en elegant nisch i skåpet som kan fungera som både hylla och sittplats. Nischen kan även förses med en klädstång för upphängning av vardagskavajerna.

Praktisk och vacker hylla

Här har en nisch i väggen inretts med en vacker platsbyggd hylla som i sig fungerar som en extraordinär väggdekoration.

Hyllan har både öppna plan där böcker och vackra ting kan stå samt utrymmen med luckor för dold förvaring. En liten inbyggd bänk fungerar dessutom som en mysig läshörna.

Frigör köksbordet med inbyggda hyllor

Förvaring kan man aldrig få för mycket av i köket och just därför är dessa inbyggda hyllor geniala.

Även om de inte rymmer massor, är de en väldigt fin plats att ställa favoritservisen på och på så vis ge köket en personlig och trivsam känsla.

Dessutom utgör de inbyggda trähyllorna en varm och fin kontrast mot de övriga kalla färgerna och materialen i köket.

Läs också:

Vägg-till-vägg-hylla

De populära vägg-till-vägg-hyllorna lyckas verkligen skapa en speciell stämning i alla rum. Just det faktum att hyllan går från vägg till vägg gör att den känns inbyggd och därmed får den inte en så dominerande framtoning i rummet.

Förutom att rymma enormt mycket, fungerar dessa hyllor även som ett alternativ till en bildvägg eller ett konstverk, eftersom du kan ställa allt från böcker till fina prydnadsföremål här som kan bidra till att definiera stilen i rummet – på samma sätt som konst gör.

En trivsam samlingspunkt

Det finns inget så mysigt som en alkov där familjen kan samlas för godnattsagor och lek. Du kan med fördel inreda den inbyggda sängen med massor av kuddar och plädar och kanske en mysig lampa för att framhäva den trivsamma stämningen.

Som pricken över i:et kan alkoven även fungera som en praktisk gästsäng, så du slipper ha en bäddsoffa eller extra säng där hemma.

En multifunktionell och inbyggd möbel

Varför inte använda ytan vid ett stort fönsterparti och bygga en kombinerad bänk- och förvaringsmöbel, som man har gjort här?

Den fina inbyggda möbeln fungerar som en mysig läshörna och plats för avkoppling, samtidigt som de inbyggda hyllplanen erbjuder möjlighet till förvaring av böcker och andra småsaker.

Inbyggd säng med massor av förvaring

Har du ont om plats i sovrummet kan du hämta inspiration här, där man har gjort en inbyggd säng med hjälp av ett par klassiska IKEA-byråer.

Med denna smarta lösning får du massor av förvaring under sängen, samtidigt som den upphöjda sängen ger rummet ett unikt uttryck.

Läs också:

Enkel och elegant lösning till badrummet

Det är helt enkelt mer stilrent och elegant med en inbyggd tvålhylla framför en av de klassiska hörnhyllorna i metall.

Med en inbyggd hylla skapar du en mjuk och diskret övergång, som samtidigt är praktisk eftersom du kan göra den tillräckligt stor för att rymma alla dina tvål- och schampoflaskor utan att den tar för mycket yta.