13 soffor för alla stilar

Vi har samlat 13 vackra soffor som täcker alla stilar. Soffor – hitta din perfekta match här!

sofa scandi
© FDB Møbler

Den nordiska ungkarlen

Soffan från FDB Møbler är designad av Erik Ole Jørgensen i en perfekt skandinavisk stil. En minimalistisk och funktionell möbel, som passar perfekt för dig som inte har mycket plats i vardagsrummet, men som ändå vill ha ett klassiskt uttryck. Soffan finns i flera färger och visas här i cognacsfärgat läder.

Soffa J148 2-sits ek/cognac läder, 25 078,61 kr, FDB Møbler

Soffan säljs på byflou – se den här.

applaryd
© IKEA

Den tidlösa

Många köper en soffa i avsikt att behålla den i flera år, och därför är den inte nödvändigtvis en möbel man gärna experimenterar så mycket med. Den klassiska soffan från IKEA är perfekt för dig som söker en tidlös möbel man aldrig tröttnar på.

ÄPPLARYD 3-sits Ljusgrå, 749 EUR/8 995 kr, IKEA

Se soffan här.

Läs också:

industriel sofa
© Muuto

Den industriella

Om du vill skapa en industriell look i New Yorker-stil, är denna soffa som gjord för dig. Soffan har designats av Anderssen & Voll och har blivit en klar favorit sedan lanseringen 2016. Soffan finns även i en vacker mörkgrön färg samt i svart och grått, för dig som föredrar mer neutrala toner.

Outline 3-sits silk/leather + cognac/black, 56 525 kr, Muuto

Se soffan här.

pacha sofa
© GUBI

Den organiska

Inredningsreportagen kryllar av organiska former just nu. Soffan Pacha, designad av Pierre Paulin, har en mjuk, organisk design som inspirerats av 70-talets low-level living-koncept. Soffan är moduluppbyggd, vilket gör att du när som helst kan ändra storleken.

Pacha soffa 2-sits Light bouclé + black semi matt, 35 812 kr, GUBI

Soffan säljs på Moodings här.

tailor sofa rui alves design award
© Menuspace

Den strukturerade

Den bärande tanken bakom Rui Alves design av denna soffa var att hylla formen och strukturen. Soffans runda form och robusta träram bidrar till att skapa en mycket speciell kontrast, som ger soffan ett unikt, handgjort uttryck. Träramen finns även i mörkbetsad ek och klädseln finns i flera färger och texturer.

Tailor Lounge Sofa/natural oak, 52 286 kr, Menuspace

Se soffan på moodings här.

Läs också:

japanese sofa low
© SOFACOMPANY

Den japanska

Med sitt enkla uttryck, naturliga material och rena linjer är detta en soffa i så kallad ”japandi”-stil, ett möte mellan skandinavisk och japansk design. Soffans ben är gjord av såpad ek, vilket skapar en effektfull kontrast mot de markanta armstöden och generösa sittdynorna.

Aya soffa 3-sits/agnes brown, 15 999 kr, SOFACOMPANY

Se soffan här.

enkla soffa bolia
© Bolia

Den enkla

Den enkla soffan från Bolia är perfekt för dig som vill ha en enkel stilren look hemma. Här kan du välja mellan en mängd färger och tyger för att skapa den perfekta soffan för just ditt hem.

Scandinavia soffa 2,5-sits Vilme + light grey, 25 909 kr, Bolia

Se soffan här.

sofa retro
© SOFACOMPANY

Retrolooken

Soffan Elinor från Sofacompany har den allra finaste, feminina energi som bjuder in till avkoppling och vila. De välvda sidorna ger soffan en fin retrolook, som balanseras av de slanka benen. För dig som älskar formen, men som vill ha en mer neutral möbel, finns soffan även i en vacker grå färg.

Elinor soffa 3-sits Danny dusty rose, 9 999 kr, SOFACOMPANY

Se soffan här.

© Bolia

Den eleganta

Den här soffan har designats av den tyska designduon BÖTTCHER & KAYSER, som en del av kollektionen ”Paste”. Soffan har en slank ram, vilket bidrar till ett luftigt uttryck, medan de välvda dynorna ökar komforten.

Paste soffa 3-sits Rosa + sammet, 48 619 kr, Bolia

Se soffan här.

Läs också:

jotex sofa organisk
© Jotex

Den vågade

Den mjuka sammetsklädda soffan är i det närmaste ett konstverk i sig, och som gjord för att stå mitt i rummet för att skapa en luftigt och intressant miljö.

AUSTIN soffa 3-sits Mörkbrun, 11 999 kr, Jotex

Se soffan här.

hay mags
© HAY

Den minimalistiska

Soffan Mags från HAY har utan tvekan blivit en klassiker tack vare sin nordiska och minimalistiska design. Soffan kan enkelt anpassas till alla rum eftersom modulerna erbjuder enorm flexibilitet.

Mags soffa 2,5-sits, 25 638 kr, HAY

Se soffan här.

Läs också:

© SOFACOMPANY

Den blida

Den grågröna soffan Conrad från Sofacompany skapar tydliga associationer till 50-talets formspråk, medan benen i ljus ek bidrar till en mer modern touch. Conrad är klädd i ett klassiskt twillvävt tyg med en mjukt borstad yta. Soffan finns i flera versioner och storlekar.

Conrad schäslongsoffa. Fabio grey green, 12 999 kr, SOFACOMPANY

Se soffan här.

© Bolia

Den mystiska

Den svarta läderklädseln ger soffan Hannah från Bolia ett intensivt uttryck som fångar intresset, medan de kurviga armarna ger soffan en mer organisk look.

Hannah soffa 3-sits. läder + svart, 50 239 kr, Bolia

Se soffan här.