Fried Egg Sheep fåtölj Warm Nordic
© Warm Nordic

5 sköna fåtöljer som ökar trivseln

Sköna, generösa fåtöljer är här för att stanna och bjuder in till inomhusmys och rofyllda stunder. Här följer 5 tips för den perfekta fåtöljen.

En skön trend

En avkopplande fåtölj med klädsel av mjukt fårskinn låter omedelbart som en perfekt kombination. Och det tycks hålla i sig, för denna sköna trend har sedan länge anammats av flera välkända, skandinaviska designföretag.

Nylansering av en klassiker

Det danska designföretaget Warm Nordic har bland annat nylanserat Fried Egg, en skön, asymmetrisk fåtöljklassiker formgiven av den danska arkitekten Hans Olsen på 50-talet.

Fåtöljens plana armstöd bjuder in användaren att slänga upp benen, och detta kombinerat med det mjuka fårskinnsmaterialet gör att stolen fullkomligt utstrålar hög mysfaktor och avkoppling.

Fried Egg Sheep fåtölj, Warm Nordic.

Stay Lounge Chair sheepskin fåtölj gubi
© GUBI

Skulpturala och organiska former

Även GUBI har designat en vacker och stilren fåtölj i fårskinn som ger inredning ett lyft.

Stolen har en vacker skulptural och organisk form, som ger den ett mjukt uttryck, och finns i olika vita toner, så att du kan välja den ton som passar allra bäst till din egen inredning.

Stay Lounge Chair sheepskin, GUBI.

Arctander Chair – Gotland Sheepskin fåtölj paustian
© Paustian

En modern möbelklassiker

Paustians Muslingen eller Arctanderstol, som den också kallas, är en modern möbelklassiker som såg ljuset för första gången 1944. Därefter var stolen ur produktion under ett antal år innan den återlanserades 2016.

Stolen finns i flera olika färger och material, däribland ett vackert okammat fårskinn, som skapar både trivsel och stil i inredningen.

Arctander Chair – Gotland Sheepskin grå, Paustian.

Läs också:

Lille Petra fåtölj &tradition
© &Tradition

Öppen och omfamnande fåtölj

&Tradition har också lekt med det sköna fårskinnet, vilket framgår av den eleganta fåtöljen Lille Petra, som designades för &Tradition 2018. Stolen lanserades ursprungligen 1938, då den väckte stor internationell uppmärksamhet.

Den utstrålar loungekänsla med en öppen och omfamnande design, som även öppnar upp för en mängd olika sittställningar.

Lille Petra fåtölj, &Tradition.

TMBO Lounge fåtölj MAZŌ
© MAZŌ

Ikonisk stol med nordisk tvist

Denna ikoniska stol formgavs av dansken Magnus Læssøe Stephensen 1935, men har sedan dess nylanserats av designföretaget MAZŌ, som producerat den klassiska stolen i det populära fårskinnsmaterialet.

Stolen är utformad för att verkligen användas och öka människors livskvalitet. Med det nya fårskinnsmaterialet lyckas MAZŌ ge stolen ett nordiskt och stilrent uttryck.

TMBO Lounge, MAZŌ.