Världsomspännande hotellkedja öppnar hotell i centrala Köpenhamn

Nu kan du besöka 25hours i historiska lokaler mitt i den danska huvudstaden.

25hours i alldeles speciella lokaler

Mitt i Köpenhamn ligger en gammal byggnad, som tidigare varit hem till en porslinsfabrik, och därefter tog Københavns Universitet över byggnaden. Men nu har den förvandlats till ett hotell med 243 rum och sviter. Den världsomspännande hotellkedjan 25hours har nämligen slagit sig ner i de historiefyllda lokalerna och öppnar därmed sitt första hotell i Skandinavien.

Hotellet rymmer en mängd trivsamma rum med kreativa namn som ”The Vinyl Room”, ”The Love Library” och ”Assembly Hall”. Det sistnämnda är hotellets centrala mötesplats och det perfekta stället för en snabb morgonkaffe, lite snacks eller en läcker drink.

Du kan även ta en promenad i ”Den Hemmelige Have” (Den hemliga trädgården) eller avnjuta läcker mat på hotellets restaurang ”NENI” eller annat gott på kaféet ”Café Duse”.
Hotellet erbjuder även konferenslokaler samt en utomhusbastu och ett fullt utrustat gym.

25hours Indre By Hotel Kopenhagen
© Stephan Lemke

Läs också:

25hours Indre By Hotel Kopenhagen
© Stephan Lemke

Passion, kunskap, konst och vetenskap

I samarbete med Martin Brudnizki Design Studios från London har 25hours skapat ett hotell i en äventyrlig värld. Stilen avviker från den typiska skandinaviska designen, och hotellet bjuder på rikliga möjligheter att utforska mängder av konst, tavlor, spännande föremål och en färgstark interiör.

Projektchef för 25hours Hotel Indre By, Henning Weiss, säger följande om de ovanliga designidéerna:

– Coming of Age var vår grundidé i utvecklingen av hotellkonceptet, som är kopplat till användningen av universitetets gamla lokaler. Passion och kunskap samt konst och vetenskap hittar ett nytt hem på hotellet i en spännande kombination.

Läs mer om hotellet här.

25hours Indre By Hotel Kopenhagen
© Stephan Lemke