12 julbord med vackra och hänförande dekorationer

Få inspiration till hur du dukar ett elegant, magiskt och överdådigt julbord.

© Lise och Kristian Septimus Krogh

Julbordet

Julbordet är en av de mest stämningsfulla samlingsplatserna under julen. Här äter vi allt det goda som hör julen till, mat, godis, leker julklappslekar och mycket mer. Med rätt servis, pynt och material kan du duka ett julbord som sätter ramarna för en extra förtrollande och vacker jul.

Läs vidare, och låt dig inspireras av de 12 vackra, magiska och helt otroliga julborden som vi har samlat ihop.

© Andreas Mikkel Hansen

Nordiskt och minimalistiskt julbord

Detta konstnärliga julbord utstrålar nordisk minimalism med enkel design. Skulpturalt hänger en imponerande juldekoration över bordet, och bordet är fullt av stämning med ljus, julkulor och vackra granatäpplen.

De avskurna blommorna och grenarna kombinerat med kristallglas skapar ett lätt och levande utseende.

© Andreas Mikkel Hansen

Snygg blomsterkonst kombinerat med skandinavisk design

Julbordet behöver inte vara dukat med mörkröda nyanser och gran. Tvärtemot. Här är ett kreativt julbord som är täckt med rosor och orange blommor, som utstrålar positivitet. Naturen finns också här i form av kottar, böjda grenar och vilda djur.

Blandningen av olika stolar är en del av ett vackert sammanhängande tema, då deras färger går igen i andra delar av dukningen, vilket ger ett lekande uttryck.

Läs också:

© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen

Festligt och färgstarkt julbord

Duka ett färgstarkt julbord med snäckor, macarons och glas i snygga färger för att skapa en alldeles särskild och kontroversiell julstämning. Julmagi kan nämligen uppstå omslutet av färgsprakande blommor.

Den färgstarka blomsterdekorationen sträcker sig längs med hela bordet och torkade blommor hänger vackert ner från taket över julbordet.

© Andreas Mikkel Hansen

Vårkänslor

Här ses en festlig och julig dukning, som samtidigt påminner om vårens annalkande med färska blommor och ljusa toner. Det blomstrande julbordet är dukat med stil, stämning och vackra kreationer.

Hitta dekorativa kottar, grankvistar och krokiga grenar till julbordet ute i naturen, och smygstarta våren.

© Andreas Mikkel Hansen

Ett äventyrligt julbord

Den mörkgröna duken med en bit tunn, grön tyll skapar en levande känsla av en härlig skogsmark. Bordet har många färgstarka detaljer och särskilt blomsterlivet får stå i centrum.

Kreativiteten har inga gränser, och detta är utan tvivel ett fantastiskt och äventyrligt julbord.

© Maria Vous
© Maria Vous

Estetiskt julbord

Detta estetiska julbord är pyntat på ett klassiskt vis med iögonfallande detaljer. En kolgrå duk skapar en mörk botten för dukningen, där fina julkakor, band och grenar skapar en härlig julstämning.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Julbord med pastellfärger

Skapa ditt eget juläventyr med pasteller av rosa, blå och gröna nyanser som är tagna från naturen. Det skapar en plats av mild och lugn julstämning.

Julpyntet på det här fina bordet är genomgående i pastell, glans och glitter, som utstrålar liv och glada dagar.

© Tim Wahlfried

Runt julbord

Detta vackra julbord har en rund, organisk form. Bordet från Gubi är pyntat med allt gott från naturen kombinerat med vackra silverdetaljer, som ger julmiddagen en vintrig touch av is och frost.

© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen

Rent och enkelt i svensk stil

Här är ett enkelt julbord dukat med kyliga toner och rustik elegans. En raffinerad gustaviansk grå färg skapar ett sammanhängande tema som är mycket enkelt, luftigt och rent.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glotti Press

Julbordet med julsagor

En magisk liten tomteby är ett genomgående tema på detta förtrollande julbord. Den röda färgen är en av de stora elementen och fulländar känslan av att vara på besök i ett äkta julhem.

Julgranar, nötknäckare och renar är också en del av pyntet som skapar en ännu mer magisk stämning.

© A Table Story

Vintertema

Detta julbord i få toner har ett elegant vintertema i krispigt vitt med inslag av blommor. Det är starkt inspirerat av en vinterdröm med vita, kyliga toner, kristallglas som en frostnatt och snövit servis.

Håll julbordet i vita enkla toner för att bevara illusionen om en vit jul.

© Andreas Mikkel Hansen

Ett naturligt julbord

Att använda naturen som inspirationskälla är en av de stora jultrenderna i år, vilket också syns i detta vackra julbord med lugn service och hederliga material.

Bordet är harmoniskt dukat med dämpade färger för att omfamna kontrasten mellan det överfulla bordet och den lugna naturen.