© iStock

Det hemliga knepet: Så håller du julkakorna färska

Brukar du baka massor av småkakor till jul, bara för att upptäcka att många av dem har blivit torra och trista när det äntligen är julafton? Då ska du läsa bakexpertens tips här – och få ett hemligt knep.

Håll kakorna färska ända till nyår

Du har bakat och stått i, men redan innan det hinner bli julafton är kakorna knastertorra och det bär dig emot att lägga fram dem till gästerna. Det ödslar både tid och resurser – och helt i onödan, för du kan faktiskt förvara kakorna så att de håller sig färska tillräckligt länge.

Vi har hittat en väldigt bra bakblogg, thekitchn.com, som generöst delar med sig av smarta och läckra råd till alla som älskar hembakat.

Kvinnan bakom bloggen har massor av praktiska tips för förvaring av bakverk. Hon betonar att luft är den stora boven i dramat. Småkakor tål inte luft, det gör dem torra. Punkt slut.

© Pixabay

Regler för förvaring av julkakor

  • Förvara småkakorna var för sig i separata behållare.
  • Använd endast tätslutande behållare.
  • Många småkakor går bra att frysa, särskilt de som innehåller choklad.

Och här kommer det hemliga knepet...

Lägg ner en bit ljus formfranska i behållaren. Fukten från brödet sprider sig gradvis till småkakorna, som därmed bevarar sin fräschör.

Läs också: