© Muusman Forlag

Här är receptet på den perfekt kryddade julsnapsen

En julsnaps är ett måste på julbordet – här får du receptet så att du kan framställa din egen hemlagade snaps.

Den perfekt kryddade julsnapsen

Förväntad arbetstid: 15 min.

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Det här behöver du till din julsnaps:

  • 500 ml Brøndum neutral snaps (2⁄3 flaska)
  • 2 kanelstänger

  • 6 kardemummakapslar

  • 1 vaniljstång, därav fröna och den tomma stången
  • 1 lakritsrot

  • 3 stjärnanis

  • 2 lagerblad, gärna färska

  • 3 kryddpeppar

  • Ev. honung

Så här gör du för att tillaga din hemlagade snaps:

  1. Lägg alla ingredienser i en glasburk och låt det dra i cirka två veckor. När snapsen har tagit till sig ordentligt med smak silar du den.
  1. Den kan ev. smakas av med honung, men jag har inte gjort det till den här. Häll över den på en mysig julflaska.
  1. Denna snaps rekommenderas inte till sillbordet, där man ofta vill ha en enkel och skarp smak. Bäst avnjuts den till de hembakta småkakorna och konfekten.

Receptet på julsnaps kommer från boken”På glas og flasker” av André Spange Nabulsi, 269,00 kr, från Muusmann Forlag.