© Stine Christiansen Mat Päronpaj med mandelmassa Med det här receptet får du en superläcker dessert. Af Gitte Heidi Rasmussen — 05. oktober 2021 Päronpaj med mandelmassa Undvik att skärmen släcks Ingredienser - 2 bitar + Det här behöver du: 43 g vetemjöl 12 g florsocker ¼ knivsudd fint salt 31 g smör ¼ äggula ¾ fasta päron 37 g socker ¼ l vatten citron 25 g smör 18 g rörsocker ¼ vaniljstång 75 g marsipan ¼ dl vispgrädde ¾ ägg dl vetemjöl Dekoration: Florsocker och kanel Gör så här: Sätt på ugnen och ställ in temperaturen på 200 °C. Blanda mjöl, florsocker och salt och smula ner smöret. Tillsätt äggulorna och arbeta snabbt ihop degen. Låt degen vila i 30 minuter i kylskåpet och kavla ut den så att den passar pajformen, ca 24 cm i diameter. Skala och halvera päronen och ta ur kärnhusen. Koka upp vatten, socker och citron. Lägg i päronen och koka i 8 min tills de är lite mjuka. Rör ihop smör, socker, vaniljkorn, marsipan och grädde så att det blir mjukt. Vispa i äggen och rör i siktat vetemjöl. Häll mandelkrämen i pajskalet och lägg sedan i päronen med snittytan uppåt. Grädda pajen i 200 °C längst ned i ugnen i ca 30 min. Servera pajen kall, pudrad med florsocker blandat med lite kanel. Relaterade artiklar Drinkar Jordgubbsmargarita Drinkar Margarita med en twist av fläder och gurka Dessert Lemon pie med bränd maräng och vit choklad Huvudrätt Kycklingballotine med zucchini, ärtor och dragonolja Huvudrätt Tryffelrisotto med stekt kungsmussling och spröd grönkål Bakverk Små rabarberpajer med bränd maräng