
Bakad sötpotatis med havrefraiche
Testa något nytt - ersätt den klassiska bakade potatisen med sötpotatis. Perfekt veganskt tillbehör.
AfLone Kjær
Bakad sötpotatis med havrefraiche
4 portioner Skäm bort dina gäster – och dig själv – med mjuk sötpotatis serverad med vegansk havrefraiche och en välkryddad dukkah.
Detta behöver du:
Dukkah
1 tsk spiskummin
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk pepparkorn
2 msk mandel
2 msk hasselnötter
1 tsk flingsalt
Bakad sötpotatis
4 sötpotatisar, mellanstora
Tillbehör
1 dl vegansk havrefraiche
Ev. 1 kruka koriander
Så gör du:
Dukkah
Torrosta spiskummin, fänkål och pepparkorn i en stekpanna tills kryddorna börjar dofta och det nästan börjar sticka lite i näsan.
Lägg kryddorna i en mortel och stöt dem.
Hacka mandel och hasselnötter och blanda med kryddor och flingsalt.
Bakad sötpotatis
Skrubba potatisen och torka dem omsorgsfullt.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och ugnsbaka dem i ca 30 minuter i 200 °C varmluft tills skalet blir mörkt och potatisarna känns mjuka inuti.
Skär ett snitt i de varma potatisarna och servera med en klick havrefraiche och strö dukkah över.
Krydda med salt och peppar och servera med färsk koriander om så önskas.
TIPS: Är du inte vegan kan du använda vanlig crème fraîche i receptet utan problem.
Skäm bort dina gäster – och dig själv – med mjuk sötpotatis serverad med vegansk havrefraiche och en välkryddad dukkah.
Detta behöver du:
Dukkah
1 tsk spiskummin
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk pepparkorn
2 msk mandel
2 msk hasselnötter
1 tsk flingsalt
Bakad sötpotatis
4 sötpotatisar, mellanstora
Tillbehör
1 dl vegansk havrefraiche
Ev. 1 kruka koriander
Så gör du:
Dukkah
Torrosta spiskummin, fänkål och pepparkorn i en stekpanna tills kryddorna börjar dofta och det nästan börjar sticka lite i näsan.
Lägg kryddorna i en mortel och stöt dem.
Hacka mandel och hasselnötter och blanda med kryddor och flingsalt.
Bakad sötpotatis
Skrubba potatisen och torka dem omsorgsfullt.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och ugnsbaka dem i ca 30 minuter i 200 °C varmluft tills skalet blir mörkt och potatisarna känns mjuka inuti.
Skär ett snitt i de varma potatisarna och servera med en klick havrefraiche och strö dukkah över.
Krydda med salt och peppar och servera med färsk koriander om så önskas.
TIPS: Är du inte vegan kan du använda vanlig crème fraîche i receptet utan problem.
Bakad sötpotatis
4 sötpotatisar, mellanstora
Tillbehör
1 dl vegansk havrefraiche
Ev. 1 kruka koriander
Så gör du:
Dukkah
Torrosta spiskummin, fänkål och pepparkorn i en stekpanna tills kryddorna börjar dofta och det nästan börjar sticka lite i näsan.
Lägg kryddorna i en mortel och stöt dem.
Hacka mandel och hasselnötter och blanda med kryddor och flingsalt.
Bakad sötpotatis
Skrubba potatisen och torka dem omsorgsfullt.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och ugnsbaka dem i ca 30 minuter i 200 °C varmluft tills skalet blir mörkt och potatisarna känns mjuka inuti.
Skär ett snitt i de varma potatisarna och servera med en klick havrefraiche och strö dukkah över.
Krydda med salt och peppar och servera med färsk koriander om så önskas.
TIPS: Är du inte vegan kan du använda vanlig crème fraîche i receptet utan problem.
Tillbehör
1 dl vegansk havrefraiche
Ev. 1 kruka koriander
Så gör du:
Dukkah
Torrosta spiskummin, fänkål och pepparkorn i en stekpanna tills kryddorna börjar dofta och det nästan börjar sticka lite i näsan.
Lägg kryddorna i en mortel och stöt dem.
Hacka mandel och hasselnötter och blanda med kryddor och flingsalt.
Bakad sötpotatis
Skrubba potatisen och torka dem omsorgsfullt.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och ugnsbaka dem i ca 30 minuter i 200 °C varmluft tills skalet blir mörkt och potatisarna känns mjuka inuti.
Skär ett snitt i de varma potatisarna och servera med en klick havrefraiche och strö dukkah över.
Krydda med salt och peppar och servera med färsk koriander om så önskas.
TIPS: Är du inte vegan kan du använda vanlig crème fraîche i receptet utan problem.
Så gör du:
Dukkah
Torrosta spiskummin, fänkål och pepparkorn i en stekpanna tills kryddorna börjar dofta och det nästan börjar sticka lite i näsan.
Lägg kryddorna i en mortel och stöt dem.
Hacka mandel och hasselnötter och blanda med kryddor och flingsalt.
Bakad sötpotatis
Skrubba potatisen och torka dem omsorgsfullt.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och ugnsbaka dem i ca 30 minuter i 200 °C varmluft tills skalet blir mörkt och potatisarna känns mjuka inuti.
Skär ett snitt i de varma potatisarna och servera med en klick havrefraiche och strö dukkah över.
Krydda med salt och peppar och servera med färsk koriander om så önskas.
TIPS: Är du inte vegan kan du använda vanlig crème fraîche i receptet utan problem.
Bakad sötpotatis
Skrubba potatisen och torka dem omsorgsfullt.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och ugnsbaka dem i ca 30 minuter i 200 °C varmluft tills skalet blir mörkt och potatisarna känns mjuka inuti.
Skär ett snitt i de varma potatisarna och servera med en klick havrefraiche och strö dukkah över.
Krydda med salt och peppar och servera med färsk koriander om så önskas.
TIPS: Är du inte vegan kan du använda vanlig crème fraîche i receptet utan problem.
TIPS: Är du inte vegan kan du använda vanlig crème fraîche i receptet utan problem.