© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Bakverk Citronkakor, vit choklad, mandel och mjuk maräng En helt genialisk kombination. Af Lone Kjær — 06. oktober 2021 #kaka Citronkakor, vit choklad, mandel och mjuk maräng Vi bakar små citronkakor med vit choklad och mandel till dessert. Om kakorna bakas i portionsformar räcker receptet till 12 små kakor. Det här behöver du: Undvik att skärmen släcks Ingredienser - 2 st + Citronkakor: 33 g mandelmjöl 16 g polenta ¼ tsk bakpulver 33 g mjukt smör 20 g ljust rörsocker ½ ägg Rivet skal av 2 citroner 12 g vit choklad 4 g mandelspån Citronglaze: ⅓ msk flytande honung Saft från 1 citron Mjuk maräng: ⅓ äggvitor, ev. pastöriserade 12 g socker Florsocker att pudra över Skogssyra till garnering Gör så här: Citronkakor Sätt ugnen på 175 °C. Pensla 12 små formar eller klä botten av en form med bakplåtspapper och smöra sidorna. Blanda mandelmjöl med polenta och bakpulver. Vispa smör med socker tills det är mjukt. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölet i degen tillsammans med rivet citronskal och hackad vit choklad. Fördela degen i formarna och strö över mandelspån. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter tills de är gyllene. Om du gräddar degen i en stor form – t.ex. en springform på ca 24 cm i diameter – ska den gräddas i ca 30 min. Stick med en potatissticka för att se om kakan är färdiggräddad. Följer det med smet upp behöver kakan gräddas ytterligare en stund. Låt kakorna svalna på ett brödgaller. Citronglaze Häll flytande honung och citronsaft i en liten kastrull och rör ihop tills honungen smälter. Låt glazen svalna något innan den hälls över kakan. Mjuk maräng Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Tillsätt sockret pö om pö och vispa till en mjuk maräng. Pudra florsocker över kakorna före servering. Garnera med skogssyra och servera med mjuk maräng. Relaterade artiklar Dessert Lemon pie med bränd maräng och vit choklad Bakverk Spröda grissini med choklad och havssalt Bakverk Årets julkaka med körsbär Bakverk Små rabarberpajer med bränd maräng Bakverk Kryddmuffins med marcipanstjärnor Bakverk Svampigt bananbröd med choklad