© Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt Bakverk Focaccia med salt och rosmarin Ett härligt, enkelt matbröd där degen tillagas dagen innan. Af Lone Kjær — 05. oktober 2021 Focaccia med salt och rosmarin Ett stort, oemotståndligt matbröd med mycket god smak. Degen kalljäses och det är ett enkelt och gott matbröd. Undvik att skärmen släcks Ingredienser - 2 stort focacciabröd + Det här behöver du: 10 dl vatten 20 g jäst 4 msk olivolja 30 g flingsalt 400 g fullkornsdurummjöl 800 g italienskt tipo 00-vetemjöl 8 kvistar rosmarin Lite olivolja flingsalt Gör så här: Dag 1 Värm vattnet så att det blir fingervarmt, häll över i en skål och lös upp jästen i det. Tillsätt olivolja och salt och rör sedan ner fullkornsdurummjöl och vetemjöl. Degen ska blandas länge, ca 10 min. och vara trögflytande. Täck över degen och låt jäsa i kylskåp till nästa dag. Dag 2 Lägg bakplåtspapper i en eldfast form, ca 25 x 30 cm, eller i en långpanna. Vält över degen i formen. Tryck ut den försiktigt så gott du kan så att den passar formen. Låt degen jäsa övertäckt på en varm och dragfri plats i ca en timme. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Gör små fördjupningar i degen med fingrarna. Droppa lite olivolja på ytan och strö över lite flingsalt och färsk rosmarin. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 25 min. Låt brödet svalna i formen. Relaterade artiklar Bakverk Matiga bullar med kryddörter Huvudrätt Hemgjord pasta med spenat Bakverk Ölandsbröd med örter Bakverk Vaniljstjärnor med julens kryddor Bakverk Klassiska pepparkakor Bakverk Spröda grissini med choklad och havssalt