Baka knäckebröd till julbrunchen. Julkakan är bakad med amarenakörsbär. Vas privatägd. Marmorfat från The Travelling Band.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Kanelknäckebröd

Ca 20 st.

Hembakat knäckebröd med frön, kanel och massor av fullkorn. Vi stansar ut degen till julstjärnor och njuter av de spröda bitarna med lite smör och ost.

Detta behöver du:

  • 75 g grovvalsade havregryn
  • 225 g frö, t.ex. en blandning av sesamfrö, linfrö och solrosfrö
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g durummjöl, fullkorn
  • 150 g vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 2 1⁄2 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vatten

Så gör du:

  1. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.
  2. Tillsätt vatten och olja och arbeta ihop till en deg.
  3. Dela degen i två bitar och kavla ut den mellan två bakplåtspapper penslade med lite olivolja.
  4. Stansa ut degen till stjärnor eller skär den i önskad form och lägg bitarna på en bakpappersklädd bakplåt.
  5. Grädda knäckebröden spröda och gyllenbruna i 180 C° varmluft i ca 15 minuter.
  6. Låt dem svalna och förvara dem i en kakburk.