© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Fikonsnittar med glasyr

Ca 10 st.

Stjärnkakorna påminner lite om hallonsnitt, men i en mer julvänlig version. Kakorna av söt mördeg har lagts ihop två och två med fikonmarmelad emellan och är naturligtvis pyntade med glasyr och kakpynt.

Detta behöver du:

Fikonsnittar

  • 1 sats mördeg
  • 1 burk fikonmarmelad

Glasyr

  • 150 g florsocker
  • 1 äggvita/kokande vatten
  • Kakpynt – vitt, silver- och bronspulver

Så gör du:

Fikonsnittar

  1. Tillaga mördegen enligt beskrivningen.
  2. Dela mördegen i två bitar och kavla ut dessa på en mjölad arbetsbänk till en tjocklek om ca 3 mm.
  3. Stansa ut stjärnor och lägg dessa försiktigt på en bakplåtspappersklädd bakplåt.
  4. Grädda kakorna gyllenbruna i ugnen i 200 C° i 10–12 minuter. Låt stjärnorna svalna.
  5. Bred försiktigt ett tunt lager fikonmarmelad på hälften av stjärnorna.
  6. Lägg försiktigt på resten av stjärnorna.

Glasyr

  1. Gör en glasyr genom att blanda florsocker och äggvita eller kokande vatten. Dekorera kakorna med glasyr och garnera dem.