© Getty Images Bakverk Klassiska pepparkakor Pepparkakor hör julen till! Här får du ett krispigt recept på den klassiska julkakan. Af Gitte Heidi Rasmussen — 12. oktober 2021 #julgodis Pepparkakor Undvik att skärmen släcks Ingredienser - 2 st + Det här behöver du: ¼ tsk pottaska ¼ dl vatten 3⅓ g smör 2½ g sirap 2½ g farinsocker 6½ g vetemjöl ¼ tsk malen kanel ¼ tsk malen kardemumma ¼ tsk malen nejlika ¼ tsk malen ingefära 1½ g mandelmjöl Gör så här: Lös upp pottaskan i vatten. Koka upp smör, sirap och farinsocker i en kastrull och rör ner den upplösta pottaskan. Låt svalna en aning. Blanda övriga ingredienser och rör ner i sockermassan. Knåda degen och rulla den till tjocka korvar, ca 4 cm i diameter. Lägg dem i kylskåpet till nästa dag. Skär degen i tunna skivor och lägg dem på en bakplåt. Grädda kakorna mitt i ugnen på 200 grader i 8–10 min. Se till att de inte blir svarta i kanten. Tips: Den kylda degen kan också rullas ut och stickas ut i julfigurer, t.ex. träd. Relaterade artiklar Bakverk Matiga bullar med kryddörter Julrecept Klassiska pepparkakor Bakverk Vaniljstjärnor med julens kryddor Bakverk Focaccia med salt och rosmarin Bakverk Spröda grissini med choklad och havssalt Bakverk Grundrecept på klassisk mördeg