Kryddmuffins med marsipanstjärnor och en vacker nötpaj med mazarin och karamell. Marmorfat från The Travelling Band.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Kryddmuffins med marcipanstjärnor

12 st.

I dessa söta och lätt kryddiga muffins döljer sig små överraskningar av vit choklad. Pyntas de med stjärnor av marsipan får de ännu mer julsmak.

Detta behöver du:

Muffins

  • 120 g vit choklad
  • 150 g smör
  • 150 g ljust rörsocker
  • 3 ägg
  • 150 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen ingefära

Marcipanstjärnor

  • 150 g råmarsipan
  • 75 g florsocker
  • 20 g glukos

Så gör du:

Muffins

  1. Grovhacka chokladen. Vispa smör och socker tjockt och poröst. Vispa ner ett ägg i taget.
  2. Blanda vetemjöl med bakpulver och kryddor i en annan skål.
  3. Vänd ner mjölblandningen tillsammans med hackad choklad i smeten.
  4. Fördela smeten i 12 muffinsformar och grädda i 180 C° varmluft i 15–20 minuter tills dina muffins är fasta och har rest sig fint.
  5. Låt de svalna på ett bakgaller.

Marcipanstjärnor

  1. Knåda marsipanen med siktat florsocker och glukos till en slät och jämn massa.
  2. Kavla ut marsipanen på en yta som du har strött florsocker på och stansa ut stjärnor.
  3. Pynta dina julmuffins med stjärnorna.