© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Kryddmuffins med marcipanstjärnor

I dessa söta och lätt kryddiga muffins döljer sig små överraskningar av vit choklad.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Kryddmuffins med marsipanstjärnor och en vacker nötpaj med mazarin och karamell. Marmorfat från The Travelling Band.

Kryddmuffins med marcipanstjärnor 12 st.

I dessa söta och lätt kryddiga muffins döljer sig små överraskningar av vit choklad. Pyntas de med stjärnor av marsipan får de ännu mer julsmak.

Detta behöver du: Muffins
  • 120 g vit choklad
  • 150 g smör
  • 150 g ljust rörsocker
  • 3 ägg
  • 150 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen ingefära
  • Marcipanstjärnor
  • 150 g råmarsipan
  • 75 g florsocker
  • 20 g glukos
  • Så gör du: Muffins
  • Grovhacka chokladen. Vispa smör och socker tjockt och poröst. Vispa ner ett ägg i taget.
  • Blanda vetemjöl med bakpulver och kryddor i en annan skål.
  • Vänd ner mjölblandningen tillsammans med hackad choklad i smeten.
  • Fördela smeten i 12 muffinsformar och grädda i 180 C° varmluft i 15–20 minuter tills dina muffins är fasta och har rest sig fint.
  • Låt de svalna på ett bakgaller.
  • Marcipanstjärnor
  • Knåda marsipanen med siktat florsocker och glukos till en slät och jämn massa.
  • Kavla ut marsipanen på en yta som du har strött florsocker på och stansa ut stjärnor.
  • Pynta dina julmuffins med stjärnorna.