Matiga bullar med kryddörter

Små hembakta bröd får smak av färska kryddörter. Glastallrikarna är från Boho Habits och den lilla glasskålen är privatägd.

Matiga bullar med kryddörter

Spröda, luftiga och välsma- kande matbröd med örter – ett genialt tillbehör till både förrätt och huvudrätt.

Degen är kalljäst och kan även användas till ett stort focaccia-bröd om du så föredrar.

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bullar

  • 1 dl kallt vatten
  • 3 g jäst
  • ½ tsk honung
  • ¼ msk salt
  • ¼ msk olivolja
  • 40 g italienskt vetemjöl, tipo 00
  • 60 g italiensk durum- mjöl

Topping

  • olivolja
  • salvia
  • rosmarin
  • flingsalt

Dag 1

  1. Värm vattnet i en skål och lös upp jästen i det.
  1. Tillsätt honung och rör om.
  1. Tillsätt salt och olivolja och rör ner de två mjölsorterna i vätskan lite i taget.
  1. Arbeta ihop till en deg. Degen ska knådas länge, så använd en köksmaskin.
  1. Kör maskinen i ca 15 minuter, tills degen är glansig, smidig, fuktig och elastisk.
  1. Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen i ca 10 timmar till nästa dag.

Dag 2

  1. Ta ut degen från kylskåpet.
  1. Vält ut den på ett mjölat bord och dela den i 10 delar.
  1. Forma försiktigt delarna till runda, lite platta bullar och fördela dem på två bakplåtspapper.
  1. Forma ett hål i mitten med fingrarna. Pensla med olivolja och garnera med örter. Strö över lite flingsalt.
  1. Värm ugnen till 250 grader i varmluftsugn och låt plåtarna stå i ugnen tills de är varma.
  1. Lyft försiktigt över bakplåtspapperna med bullarna till de varma plåtarna och baka bröden i ca 15 minuter tills de får en gyllene färg.
  1. Låt bullarna svalna på ett brödgaller.