Mazariner med kardemumma, björnbär och vaniljkräm

Smeten räcker till cirka 18 små kakor. Du kan frysa in dem du inte behöver och njuta av dem en annan dag.

Det här behöver du:

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 små kakor

Mazariner:

  • g socker
  • g smör
  • ägg
  • g grovriven marsipan
  • msk vetemjöl
  • tsk malen kardemumma
  • Pistagekrokant till garnering

Vaniljkräm:

  • En halv vaniljstång
  • msk rörsocker
  • äggulor
  • dl vispgrädde
  • msk crème fraîche (38 %)
  • paket björnbär

Garnering

  • Små styvmorsvioler

Gör så här:

Smeten

  1. Vispa socker och smör påsigt till ett vitt skum
  1. Rör ner äggen ett i taget och vänd ner riven marsipan i smeten.
  1. Blanda vetemjöl med kardemumma och rör om tills du har en jämn smet.
  1. Fördela hälften av smeten i en smord silikonform – 9 små kakor – och strö över pistagekrokant.
  1. Grädda kakorna i ca 25 min vid 175°.
  1. Låt kakorna svalna innan du vänder ut dem ur formen. Smörj formen igen innan du gräddar resten av kakorna.

Krämen

  1. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna i sockret. Häll vaniljsocker, äggulor och grädde i en kastrull och vispa på jämn värme tills såsen tjocknar. Vaniljsåsen får absolut inte koka.
  1. Dra bort kastrullen från värmen och vispa såsen tills den kallnar.
  1. Rör ner crème fraîche i vaniljkrämen och fördela den i botten av två skålar.
  1. Toppa med mazariner och björnbär och garnera med styvmorsvioler.

TIPS: Vi gräddar kakorna i en silikonform avsedd för minirågbröd (ca 3 x 7 cm) så att kakorna inte blir för stora, men det går också bra att använda muffinsformar om du vill ha dem lite större – tänk bara på att förlänga gräddningstiden.