Små rabarberpajer med bränd maräng

Det här behöver du:

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

Pajbotten:

  • 50 g vetemjöl
  • 25 g mandelmjöl
  • 26 g florsocker
  • 41 g smör
  • ½ äggulor

Rabarberkompott:

  • ¼ kg rabarber i bitar
  • ¼ vaniljstång
  • 66 g socker
  • ½ tsk majsstärkelse

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och florsocker.
  1. Smula ner smöret i blandningen. Tillsätt äggulorna och arbeta ihop degen.
  1. Låt degen vila i 30 minuter i kylskåpet och kavla ut den så att den passar till 1 stor eller 6 små pajformar.
  1. Lägg bakplåtspapper inuti formarna och fyll på med torkade bönor eller kikärtor så att sidorna inte glider ner under gräddningen.
  1. Grädda pajbottnarna i 15 minuter längst ned i ugnen på 200 grader.
  1. Koka långsamt upp rabarber, vanilj, socker, majsstärkelse och lite vatten och låt sjuda i 3–4 minuter.
  1. Koka upp citronsaft och socker tills sockret är helt upplöst.
  1. Vispa äggvitorna styva och tillsätt sockerlagen lite i taget medan du vispar till en luftig och seg maräng.
  1. Häll marängen i en sprits.
  1. Fördela rabarberkompotten i de gräddade pajbottnarna och toppa med maräng.
  1. Bränn marängen med en gasbrännare och servera.