Rabarberslices

Det här behöver du:

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

Rabarberkompott:

  • 41 g skivade rabarber
  • 16 g socker
  • ¼ vaniljstång

Müsliblandning:

  • 20 g smör
  • 16 g honung
  • 25 g rörsocker
  • 41 g havregryn
  • 20 g kokosflingor
  • 12 g mandelmjöl
  • 8⅓ g hasselnötter
  • 8⅓ g mandlar
  • 12 g ruby-choklad

Gör så här:

  1. Lägg den skivade rabarbern i en kastrull, strö över socker och tillsätt vanilj.
  1. Koka långsamt upp och koka sedan kraftigt tills rabarbern är mjuk, ca 3–5 min.
  1. Smaka av innan kompotten ställs på avkylning.
  1. Koka upp smör, honung och rörsocker i en kastrull och koka tills sockret har löst sig.
  1. Tillsätt havregryn, kokosmjöl, mandelmjöl och hackade nötter och mandel.
  1. Blanda väl och lägg 2/3 av blandningen i en liten långpanna (18 x 25 cm) klädd med bakplåtspapper och tryck ihop den ordentligt.
  1. Bre över rabarberkompotten och avsluta med resten av müsliblandningen.
  1. Tryck ihop ordentligt och grädda på 150 °C i ca 45 min.
  1. Låt allt svalna helt i formen, gärna till nästa dag.
  1. Smält 2/3 av chokladen i ett vattenbad, ta bort skålen från värmen och rör i resten av chokladen.
  1. Rör tills all choklad har smält, häll över den i en spritspåse och spritsa ut den på kakan.
  1. Skär kakan i stavar innan chokladen har stelnat helt.
  1. När chokladen har stelnat kan du förvara stavarna i en kakburk eller lufttät plastburk.