© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Spröda grissini med choklad och havssalt

Det italienska tilltugget smakar ännu bättre när det doppas i mörk choklad.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Grissini med choklad och flingsalt Ca 25 st.

Spröda italienskinspirerade grissinis är frasigt läckra när de doppas i mörk smält choklad och kryddas med lite flingsalt.

Detta behöver du: Grissini
  • 2 1⁄2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 350 g italiensk durumvetemjöl
  • Ca 125 g italienskt vetemjöl, tipo 00
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • Flingsalt
  • Så gör du: Grissini
  • Häll vattnet i en skål, och lös upp jästen i det.
  • Tillsätt olivolja och salt.
  • Rör ner durummjöl och därefter vetemjöl i degvätskan – lite i taget – och arbeta samman till en slät och smidig deg.
  • Ställ degen att jäsa övertäckt på en varm och dragfri plats i 1 timme.
  • Knåda ut degen på en mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och rulla bitar till smala avlånga korvar – gärna i olika längder.
  • Lägg försiktigt över dessa på en bakplåtspappersklädd bakplåt.
  • Pensla brödstängerna med vatten och grädda dem i 225 °C varmluft i 8–10 minuter tills de är gyllene och spröda. Är de inte spröda gräddar du dem lite längre.
  • Låt stängerna svalna på ett brödgaller.
  • Garnering
  • Smält chokladen, doppa grissinistängerna i den och strö över flingsalt.
  • TIPS: Prova även att doppa grissinistängerna i smält vit choklad och strö över frystorkade hallon.