
Spröda grissini med choklad och havssalt
Det italienska tilltugget smakar ännu bättre när det doppas i mörk choklad.
AfLone Kjær
Grissini med choklad och flingsalt
Ca 25 st.Spröda italienskinspirerade grissinis är frasigt läckra när de doppas i mörk smält choklad och kryddas med lite flingsalt.
Detta behöver du:
Grissini
2 1⁄2 dl vatten
25 g jäst
1 dl olivolja
2 tsk flingsalt
350 g italiensk durumvetemjöl
Ca 125 g italienskt vetemjöl, tipo 00
Garnering
100 g mörk choklad
Flingsalt
Så gör du:
Grissini
Häll vattnet i en skål, och lös upp jästen i det.
Tillsätt olivolja och salt.
Rör ner durummjöl och därefter vetemjöl i degvätskan – lite i taget – och arbeta samman till en slät och smidig deg.
Ställ degen att jäsa övertäckt på en varm och dragfri plats i 1 timme.
Knåda ut degen på en mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och rulla bitar till smala avlånga korvar – gärna i olika längder.
Lägg försiktigt över dessa på en bakplåtspappersklädd bakplåt.
Pensla brödstängerna med vatten och grädda dem i 225 °C varmluft i 8–10 minuter tills de är gyllene och spröda. Är de inte spröda gräddar du dem lite längre.
Låt stängerna svalna på ett brödgaller.
Garnering
Smält chokladen, doppa grissinistängerna i den och strö över flingsalt.
TIPS: Prova även att doppa grissinistängerna i smält vit choklad och strö över frystorkade hallon.
Spröda italienskinspirerade grissinis är frasigt läckra när de doppas i mörk smält choklad och kryddas med lite flingsalt.
Detta behöver du:
Grissini
2 1⁄2 dl vatten
25 g jäst
1 dl olivolja
2 tsk flingsalt
350 g italiensk durumvetemjöl
Ca 125 g italienskt vetemjöl, tipo 00
Garnering
100 g mörk choklad
Flingsalt
Så gör du:
Grissini
Häll vattnet i en skål, och lös upp jästen i det.
Tillsätt olivolja och salt.
Rör ner durummjöl och därefter vetemjöl i degvätskan – lite i taget – och arbeta samman till en slät och smidig deg.
Ställ degen att jäsa övertäckt på en varm och dragfri plats i 1 timme.
Knåda ut degen på en mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och rulla bitar till smala avlånga korvar – gärna i olika längder.
Lägg försiktigt över dessa på en bakplåtspappersklädd bakplåt.
Pensla brödstängerna med vatten och grädda dem i 225 °C varmluft i 8–10 minuter tills de är gyllene och spröda. Är de inte spröda gräddar du dem lite längre.
Låt stängerna svalna på ett brödgaller.
Garnering
Smält chokladen, doppa grissinistängerna i den och strö över flingsalt.
TIPS: Prova även att doppa grissinistängerna i smält vit choklad och strö över frystorkade hallon.
Garnering
100 g mörk choklad
Flingsalt
Så gör du:
Grissini
Häll vattnet i en skål, och lös upp jästen i det.
Tillsätt olivolja och salt.
Rör ner durummjöl och därefter vetemjöl i degvätskan – lite i taget – och arbeta samman till en slät och smidig deg.
Ställ degen att jäsa övertäckt på en varm och dragfri plats i 1 timme.
Knåda ut degen på en mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och rulla bitar till smala avlånga korvar – gärna i olika längder.
Lägg försiktigt över dessa på en bakplåtspappersklädd bakplåt.
Pensla brödstängerna med vatten och grädda dem i 225 °C varmluft i 8–10 minuter tills de är gyllene och spröda. Är de inte spröda gräddar du dem lite längre.
Låt stängerna svalna på ett brödgaller.
Garnering
Smält chokladen, doppa grissinistängerna i den och strö över flingsalt.
TIPS: Prova även att doppa grissinistängerna i smält vit choklad och strö över frystorkade hallon.
Så gör du:
Grissini
Häll vattnet i en skål, och lös upp jästen i det.
Tillsätt olivolja och salt.
Rör ner durummjöl och därefter vetemjöl i degvätskan – lite i taget – och arbeta samman till en slät och smidig deg.
Ställ degen att jäsa övertäckt på en varm och dragfri plats i 1 timme.
Knåda ut degen på en mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och rulla bitar till smala avlånga korvar – gärna i olika längder.
Lägg försiktigt över dessa på en bakplåtspappersklädd bakplåt.
Pensla brödstängerna med vatten och grädda dem i 225 °C varmluft i 8–10 minuter tills de är gyllene och spröda. Är de inte spröda gräddar du dem lite längre.
Låt stängerna svalna på ett brödgaller.
Garnering
Smält chokladen, doppa grissinistängerna i den och strö över flingsalt.
TIPS: Prova även att doppa grissinistängerna i smält vit choklad och strö över frystorkade hallon.
Garnering
Smält chokladen, doppa grissinistängerna i den och strö över flingsalt.
TIPS: Prova även att doppa grissinistängerna i smält vit choklad och strö över frystorkade hallon.
TIPS: Prova även att doppa grissinistängerna i smält vit choklad och strö över frystorkade hallon.