© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Vaniljstjärnor med julens kryddor

Utsökta, gyllenbakta småkakor som smakar jul.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Vaniljstjärnor med julens kryddor Ca 30 st.

Tillsätter du massor av vanilj och julkryddor i din mördeg får du en härligt enkel småkaksdeg. Stansa ut degen till stjärnor i olika storlekar och garnera med pärlsocker.

Detta behöver du:
  • 1 sats mördeg
  • 1 vaniljstång
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 ägg
  • 1–2 msk pärlsocker
  • Så gör du:
  • Gör mördegen enligt beskrivningen, men tillsätt vaniljfrön (från vaniljstång) och kryddor.
  • Låt degen ligga kallt i ca en timme innan du kavlar ut den.
  • Kavla ut degen till en tjocklek på ca 3 mm på en mjölad arbetsbänk och stansa ut stjärnor – gärna i olika storlekar.
  • Lägg försiktigt stjärnorna på en bakplåtspappersklädd bakplåt.
  • Pensla med vispat ägg och strö över pärlsocker.
  • Grädda småkakorna gyllenbruna i 180 °C i ca 8 minuter.
  • Låt kakorna svalna på ett brödgaller.