
Vaniljstjärnor med julens kryddor
Utsökta, gyllenbakta småkakor som smakar jul.
AfLone Kjær
Vaniljstjärnor med julens kryddor
Ca 30 st.Tillsätter du massor av vanilj och julkryddor i din mördeg får du en härligt enkel småkaksdeg. Stansa ut degen till stjärnor i olika storlekar och garnera med pärlsocker.
Detta behöver du:
1 sats mördeg
1 vaniljstång
2 tsk malen ingefära
1 tsk malen nejlika
1 ägg
1–2 msk pärlsocker
Så gör du:
Gör mördegen enligt beskrivningen, men tillsätt vaniljfrön (från vaniljstång) och kryddor.
Låt degen ligga kallt i ca en timme innan du kavlar ut den.
Kavla ut degen till en tjocklek på ca 3 mm på en mjölad arbetsbänk och stansa ut stjärnor – gärna i olika storlekar.
Lägg försiktigt stjärnorna på en bakplåtspappersklädd bakplåt.
Pensla med vispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda småkakorna gyllenbruna i 180 °C i ca 8 minuter.
Låt kakorna svalna på ett brödgaller.
Tillsätter du massor av vanilj och julkryddor i din mördeg får du en härligt enkel småkaksdeg. Stansa ut degen till stjärnor i olika storlekar och garnera med pärlsocker.