© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Vaniljstjärnor med julens kryddor

Ca 30 st.

Tillsätter du massor av vanilj och julkryddor i din mördeg får du en härligt enkel småkaksdeg. Stansa ut degen till stjärnor i olika storlekar och garnera med pärlsocker.

Detta behöver du:

  • 1 sats mördeg
  • 1 vaniljstång
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 ägg
  • 1–2 msk pärlsocker

Så gör du:

  1. Gör mördegen enligt beskrivningen, men tillsätt vaniljfrön (från vaniljstång) och kryddor.
  2. Låt degen ligga kallt i ca en timme innan du kavlar ut den.
  3. Kavla ut degen till en tjocklek på ca 3 mm på en mjölad arbetsbänk och stansa ut stjärnor – gärna i olika storlekar.
  4. Lägg försiktigt stjärnorna på en bakplåtspappersklädd bakplåt.
  5. Pensla med vispat ägg och strö över pärlsocker.
  6. Grädda småkakorna gyllenbruna i 180 °C i ca 8 minuter.
  7. Låt kakorna svalna på ett brödgaller.