© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Mat Bräserad fläskkarré med äpple Härlig gryta med äpplen, rotfrukter och öl. Af Lone Kjær — 06. oktober 2021 #vardagsmat Bräserad fläskkarré med äpple, rotfrukter och porter Säsongens första gryträtt är bräserad fläskkarré med äpplen, rotfrukter och öl. Servera med en krispig kålsallad och njut av den en blåsig höstdag. Det här behöver du: Undvik att skärmen släcks Ingredienser - 2 portioner + Bräserad fläskkarré: ½ lök 1 vitlöksklyftor 1 äpplen 150 g rotfrukter, t.ex. jordärtskockor och palsternacka 1 msk smör ½ fläskkarré 2 kvistar färsk timjan 1 dl porter 1 dl äppelmust ½ dl balsamvinäger 12 g smör Flingsalt och peppar Tillbehör: Grönkålssallad Grovt bröd eller potatismos Gör så här: Bräserad fläskkarré Hacka löken. Pressa vitlöken. Skär äpplena i fyra delar. Ta bort kärnhuset och skär äpplena i klyftor. Skala rotfrukterna och skär i grova bitar. Smält smöret i en gryta och bryn karrén på båda sidor. Ta upp den och lägg den i en ugnsfast form. Bryn nu lök, vitlök, äpplen, rotfrukter och timjan ett par minuter och lägg sedan fyllningen i den ugnsfasta formen tillsammans med steken. Häll i porter och äppelmust och tillaga i varmluftsugn i 160 °C i ca 3 timmar. Häll balsamvinägern i en kastrull och reducera tills hälften återstår. Sila över lagen från steken i kastrullen och koka ihop till halva mängden. Montera såsen med smör och smaka av med flingsalt och peppar. Häll över såsen i formen med köttet och toppa med färsk timjan. Servera t.ex. med potatismos och en kålsallad. Relaterade artiklar Bakverk Äppelpaj deluxe Drinkar Sparkling-drink med äpple och timjan Mat Spetskålssallad med varmrökt lax och äpple Förrätt Saftig rödbetstartar med äpple och gestostpuré toppad med nötter Bakverk Rustikt matbröd med äpplen och nötter Huvudrätt Krämig blomkålssoppa med parmesan och mandlar