© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Chokladmarängtårta med lent passionsfruktsskum

Desserten är superläcker för både öga och gom.

Chokladmarängtårta med passionsfruktsskum

Till dessert bjuder vi på spröd chokladmaräng med ett lent passionsfruktsskum och fina dekorationer. Marängbottnarna kan gräddas i förväg och sedan går resten av tårtan snabbt att slänga ihop.

Det här behöver du:

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Chokladmaräng:

  • ¼ dl äggvitor, ev. pastöriserade
  • tsk vitvinsvinäger
  • 50 g socker
  • 25 g mörk choklad

Passionsfruktsskum:

  • 1¼ dl vispgrädde
  • mogna passionsfrukter

Dekoration:

  • Lakrids by Bülow-passionsfruktskulor
  • Styvmorsvioler att garnera med
  • Lite kakao att pudra över

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100 °C.
  1. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Tillsätt vinäger och vispa ett tag till.
  1. Tillsätt sockret gradvis och vispa till en tjock, vit och fast marängsmet.
  1. Smält chokladen i en skål i vattenbad och låt den svalna. Vänd försiktigt ner smält choklad i marängsmeten så att det bildas ränder och smeten blir marmorerad.
  1. Fördela marängmassan lite slarvigt på två bakplåtar med bakplåtspapper så att du får två runda bottnar.
  1. Ugnsgrädda marängbottnarna i 60 minuter och låt dem sedan svalna.
  1. Vispa grädden lätt pösig.
  1. Halvera passionsfrukterna. Skär passionsfrukterna och pressa ut saften och kärnorna i en skål.
  1. Sila bort kärnorna och vänd försiktigt ner saften i grädden.
  1. Lägg ihop marängbottnarna med passionsfruktsgrädde mellan. Garnera tårtan med passionsfruktskulor, styvmorsvioler och pudra över lite kakao.