Till dessert bjuder vi på spröd chokladmaräng med ett lent passionsfruktsskum och fina dekorationer. Marängbottnarna kan gräddas i förväg och sedan går resten av tårtan snabbt att slänga ihop.
Det här behöver du:
Undvik att skärmen släcks
Ingredienser
2
personer
Chokladmaräng:
¼
dl
äggvitor, ev. pastöriserade
tsk
vitvinsvinäger
50
g
socker
25
g
mörk choklad
Passionsfruktsskum:
1¼
dl
vispgrädde
1¼
mogna passionsfrukter
Dekoration:
Lakrids by Bülow-passionsfruktskulor
Styvmorsvioler att garnera med
Lite kakao att pudra över
Gör så här:
Sätt ugnen på 100 °C.
Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Tillsätt vinäger och vispa ett tag till.
Tillsätt sockret gradvis och vispa till en tjock, vit och fast marängsmet.
Smält chokladen i en skål i vattenbad och låt den svalna. Vänd försiktigt ner smält choklad i marängsmeten så att det bildas ränder och smeten blir marmorerad.
Fördela marängmassan lite slarvigt på två bakplåtar med bakplåtspapper så att du får två runda bottnar.
Ugnsgrädda marängbottnarna i 60 minuter och låt dem sedan svalna.
Vispa grädden lätt pösig.
Halvera passionsfrukterna. Skär passionsfrukterna och pressa ut saften och kärnorna i en skål.
Sila bort kärnorna och vänd försiktigt ner saften i grädden.
Lägg ihop marängbottnarna med passionsfruktsgrädde mellan. Garnera tårtan med passionsfruktskulor, styvmorsvioler och pudra över lite kakao.