© Anne au Chocolat Dessert Citronfromage: Det klassiska receptet Den ljusgula, luftigt lätta och syrligt söta fromagen är vanebildande god. Af Anne au Chocolat — 18. oktober 2021 Citronfromage: Det klassiska receptet Det här behöver du: Undvik att skärmen släcks Ingredienser - 2 personer + Citronfromage: 1⅓ äggulor 33 g socker 1⅓ gelatinblad ⅓ citron, skal, ekologisk ½ citroner, saft 1 dl vispgrädde 1⅓ äggvitor Dekoration: ⅓ paket björnbär ⅓ dl vit choklad Gör så här: Vispa ihop äggulor, socker och rivet citronskal i en skål. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Vrid ur gelatinbladen och smält gelatinet i en skål i vattenbad. Häll citronsaften direkt i det ljumma gelatinet och rör om ordentligt så att det inte bildas klumpar. Häll över blandningen av citronsaft och gelatin i äggulorna under omvispning. Ställ äggsmeten i kylen i 5 min. Vispa äggvitorna styva i en skål och vispa 2 dl av vispgrädden lätt pösig i en annan skål. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i äggsmeten och vänd sedan försiktigt i de hårdvispade äggvitorna. Fördela fromagen i 6 portionsskålar eller glas och ställ dem i kylen i minst 2 timmar. Vispa upp den återstående grädden före servering. Garnera fromagerna med små gräddtoppar, björnbär, vita chokladpärlor samt lite rivet citronskal. Tips: Använd gärna en degskrapa när du vänder ner den vispade grädden i äggsmeten. Det är ett bra sätt att blanda försiktigt. Relaterade artiklar Dessert Ris à la Malta – på klassiskt vis Mat Chokladmarängtårta med lent passionsfruktsskum Dessert Den klassiska Otellotårtan i ny skapelse Dessert Lemon pie med bränd maräng och vit choklad Dessert Hallonmedaljer med mascarponekräm Förrätt Frasigt kuvertbröd med vispat luftigt smör