Citronfromage: Det klassiska receptet

Det här behöver du:

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Citronfromage:

  • 1⅓ äggulor
  • 33 g socker
  • 1⅓ gelatinblad
  • citron, skal, ekologisk
  • ½ citroner, saft
  • 1 dl vispgrädde
  • 1⅓ äggvitor

Dekoration:

  • ⅓ paket björnbär
  • ⅓ dl vit choklad

Gör så här:

  1. Vispa ihop äggulor, socker och rivet citronskal i en skål.
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Vrid ur gelatinbladen och smält gelatinet i en skål i vattenbad.
  1. Häll citronsaften direkt i det ljumma gelatinet och rör om ordentligt så att det inte bildas klumpar.
  1. Häll över blandningen av citronsaft och gelatin i äggulorna under omvispning.
  1. Ställ äggsmeten i kylen i 5 min.
  1. Vispa äggvitorna styva i en skål och vispa 2 dl av vispgrädden lätt pösig i en annan skål.
  1. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i äggsmeten och vänd sedan försiktigt i de hårdvispade äggvitorna.
  1. Fördela fromagen i 6 portionsskålar eller glas och ställ dem i kylen i minst 2 timmar.
  1. Vispa upp den återstående grädden före servering.
  1. Garnera fromagerna med små gräddtoppar, björnbär, vita chokladpärlor samt lite rivet citronskal.

Tips:

Använd gärna en degskrapa när du vänder ner den vispade grädden i äggsmeten. Det är ett bra sätt att blanda försiktigt.