Svenska hallon

Svenska hallon och mascarponekräm passar perfekt till dessa hembakta medaljer. Djuptallriken och glaset är från Bungalow och teskeden från La Table d’Eglantine.

Hallonmedaljer med mascarponekräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 medaljer

Smörbakade medaljer

  • 50 g vetemjöl
  • 20 g florsocker
  • ⅓ tsk vaniljsocker
  • 30 g smör
  • äggula

Glasyr/garnerning

  • 33 g florsocker
  • färsk mynta

Mascarponekräm

  • vaniljstång
  • ⅓ msk florsocker
  • ⅓ dl vispgrädde
  • 83 g mascarpone
  • 66 g hallon
  • lite florsocker

Smörbakade medaljer

  1. Tillsätt vetemjöl, florsocker och vaniljsocker i en skål och smula ner smöret. Bilda en deg med äggulan och ställ den svalt i ca 1 timme.
  1. Dela degen i två lika stora delar och kavla ut varje del. Skär degen i 12 runda delar med en rund kakskärare eller ett glas med en diameter på ca 7 cm.
  1. Fördela kakorna på två bakplåtar med bakplåts- papper och baka på 175 grader i varmluftsugn i ca 10 minuter tills de fått färg. Låt kakorna svalna.

Glasyr/garnerning

  1. Rör florsocker med lite kokande vatten till en glasyr och dekorera hälften av kakorna.
  1. Garnera med blad av färsk mynta.

Mascarponekräm

  1. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna i florsockret. Vispa grädden, tillsätt mascarpone och rör samman. Tillsätt vaniljsocker.
  1. Skölj hallonen och torka dem försiktigt.

Servering

Lägg en kaka (en utan glasyr) i tallrikens botten, toppa med mascarponekräm och hallon, och strö över lite siktat florsocker. Lägg en kaka med glasyr och mynta lätt på krämen och servera.