Kylda maränger med hallon

Det här behöver du:

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 kylda maränger

Hallonglass

  • 60 g hallon
  • ¼ ägg
  • ½ äggulor
  • 25 g socker
  • ½ dl vispgrädde

Nötkaka

  • 35 g hasselnötskärnor
  • 10 g vetemjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • ½ ägg, stl M/L
  • 25 g socker
  • 15 g smält smör

Hallonpuré

  • 40 g färska hallon
  • 10 g socker

Gör så här:

  1. Mixa hallonen och sila purén.
  1. Vispa hela ägget, äggulorna och sockret till en luftig kräm.
  1. Vänd ner bärpurén och grädden i äggsmeten och frys glassen i en glassmaskin till mjukglasskonsistens.
  1. Spritsa glassen i 10 höga toppar à la gräddbullar med samma diameter som den utsticksform du väljer till kakan.
  1. Lägg hasselnötskärnor i ett jämnt lager i en långpanna och sätt in dem i ugnen i 125 grader i ca 15 min., tills skalet spricker och lätt kan gnidas av i en kökshandduk.
  1. Låt nötterna svalna och finfördela dem med mjöl och bakpulver i en matberedare.
  1. Vispa äggvitorna luftiga och styva.
  1. Vispa äggulor och socker till en luftig äggtoddy.
  1. Vänd ner nötmix, smält smör och 1/3 av de vispade äggvitorna i äggtoddyn.
  1. Vänd försiktigt ned resten av äggvitorna till sist och lägg smeten i en smord springform.
  1. Grädda kakan i ca 30 min. vid 160 grader och låt svalna på galler.
  1. Mosa hallonen och rör ihop dem med socker.
  1. Stansa ut 10 runda kakor och bred på hallonmoset.
  1. Lägg glassen ovanpå och sätt tillbaka kakorna i frysen.
  1. Strö lite hallonstoft över glassen och servera.