Chokladkaka med chili och rosépeppar

Den här chokladkakan är mycket enkel, men den smakar underbart med ett stänk av chili och rosépeppar. Servera med vispad crème fraiche bredvid.

Det här behöver du:

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bitar

Chokladkaka

  • g smör
  • g mörk choklad (70 %)
  • g rörsocker
  • ägg
  • g ölandsvetemjöl
  • tsk malen kanel
  • tsk malen ingefära
  • tsk bakpulver

Tillbehör

  • dl crème fraiche (38 %)
  • tsk malen kanel

Dekoration

  • Rosépeppar
  • Torkad blåklint

Gör så här:

Chokladkaka

  1. Sätt ugnen på 180 °C och klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper.
  1. Smält smör och choklad i en skål i vattenbad på svag värme. Rör ihop ordentligt.
  1. Vispa rörsocker och ägg till ett skum.
  1. Tillsätt ölandsvete och kryddor och vispa till en ljus och luftig smet.
  1. Vänd ner chokladsmörblandningen i smeten tills den är jämn.
  1. Fördela smeten i springformen och grädda kakan i ca 30 min.
  1. Låt kakan svalna innan den skärs upp och garnera med krossad rosépeppar och blåklint.
  1. Vispa crème fraichen tjock och servera den till kakan med lite kanel.