
Vegansk chokladkaka med dadelkräm
En oemotståndelig rawcake!
AfLone Kjær
Rawcake med dadelkräm
8–12 portioner
Denna läckra rawcake består av två lager: en nötbotten med dadlar underst och en dadelkräm med blåbär överst. Den är inget man avstå från.
Detta behöver du:
Nötbotten
- 150 g urkärnade dadlar
- 30 g kokosmjöl
- 100 g hasselnötter
- 2 msk kakao
- 25 g kakaonibs
- 3–4 msk kokosolja
Dadelkräm
- 100 g urkärnade dadlar
- 2 msk frysta blåbär
- 150 g nötter, t.ex. mandel och cashewnötter
- 2 msk kakao
- 1⁄2 tsk flingsalt
Topping
- Kakao
- Blåklint
- Kakaonibs
- Harsyra
Så gör du:
Nötbotten
- Mixa alla ingredienser till nötbotten i en matberedare.
- Klä en springform med en diameter på ca 22 cm med bakplåtspapper och eventuellt tårtplast.
- Pressa ner massan i botten av formen och ställ den i frysen ett par timmar.
Dadelkräm
- Lägg dadlar, blåbär, nötter, kakao och flingsalt i en mixer och mixa allt till en tjock fast kräm.
- Tag ut nötbotten ur frysen och bred krämen över den.
- Täck tårtan med plastfolie och sätt den i frysen ett par timmar till.
- Förvara därefter tårtan i kylen tills den ska serveras.
- Strax före servering: Pudra kakao över tårtan och garnera den med blåklint, kakaonibs och harsyra.
TIPS: Tårtan kan även göras i en kvadratisk form och skäras i stänger som en slags rawbar.