4 festliga drinkar med en syrlig twist

Här möter de klassiska söta drinkarna hårt motstånd.

Festliga drinkar

Saknar du inspiration till festliga drinkar? Då ska du kolla in det här, där vi har samlat fyra syrliga drinkar som verkligen ger mersmak.

syrlig cocktail Cointreau Sour
© Lene Samsø

Cointreau sour med en fräsch twist

Vi har gett den klassiska drinken cointreau sour en fräsch twist genom att använda hallonsirap. Drinkens vackra, rosa färg kombinerat med det lätta, krämiga skummet på toppen gör den i det närmaste oemotståndlig. Perfekt för festliga tillfällen!

Hitta receptet här.

gold rush
© Claus Troelsgaard

En syrlig klassiker

Den här drinken skriker av syrlighet med en kraftig gul färg och citronskal som dekoration. Den syrliga smaken får dock motstånd från en söt honungssirap, som skapar en perfekt balans mellan surt och sött. En läcker drink som du snabbt och enkelt kan blanda till och servera dina gäster.

Hitta receptet här.

fräsch drink drink med passionsfrukt
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Fräsch och festlig

En vacker, syrlig och inte minst festlig drink, där pricken över i:et görs med hemgjord passionsfruktssirap. De små chiafröna liknar nästan glitter och höjer feststämningen rejält tillsammans med den härliga gula färgen.

Hitta receptet här.

Syrlig citruscocktail
© Helle Helle Kjems

Syrlig citruscocktail

Är du också trött på lite för söta cocktails? Här får du en syrlig citruscocktail gjord på apelsin och citron och toppad med ett lätt och luftigt lager skum. Med detta receptet får söta klassiska cocktails stor konkurrens!

Hitta receptet här.