Läcker cappuccino med en twist av lime

Ett kryddigt förslag på en fräsch cappuccino.

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 kopp

Det här behöver du:

  • 160 ml espresso – t.ex. Nespresso Vertuo Barista Bianco Leggero som fungerar mycket bra med mjölk
  • 160 ml mellan- eller standardmjölk – kan ersättas med laktosfri mjölk eller växtdryck
  • 2 krm malen kardemumma – alternativt malen kryddpeppar
  • 2 hel kanelstång
  • Limeskal från en kvarts lime

Gör så här:

  1. Börja med att hälla mjölk i en mjölkskummare eller kastrull
  1. Tillsätt kryddan (kardemumma eller kryddpeppar) och värm mjölken tills den är max 70 grader. Om du bara har en kastrull kan du eventuellt prova att vispa till lite skum, annars sköter din mjölkskummare jobbet åt dig.
  1. Tillsätt din kanelstång i en kaffekopp och brygg en espresso.
  1. Häll den varma mjölken i koppen och riv till sist lite limeskal över det färdiga kaffet.

Receptet har utvecklats av Niels Østergaard, som är självlärd kaffeexpert och kaffeambassadör för Nespresso.