© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Bruschetta med bönröra, spicy avocado och spröd kål

Ge bruschettan en grön twist med ännu mer grönsaker.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Sprödrostat surdesgsbröd med en krämig röra av svarta bönor toppad med avokado, chipotle och spröd kål är en enkel förrätt som utan tvekan är en värdig rival till den kända bruschettan med tomater. De ljusa tallrikarna kommer från
Viki Weiland, den lilla keramikskålen är från Tina Marie CPH och besticken är från Artilleriet. Linneservetten är från Broste Copenhagen.

Bruschetta med bönröra, spicy avocado och spröd kål 4 personer

En krämig bönröra på sprödrostat surdegsbröd är perfekt som förrätt på kvällens meny. Denna lilla munsbit toppas med avokado, spröd vintergrönkål och en nypa stark chipotle.

Detta behöver du: Bönröra
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rivet skal och saft från 1 ekologisk citron
  • 4 msk olivolja
  • Flingsalt och peppar
  • Tillbehör
  • 8 skivor surdegsbaguette
  • 2 avokador
  • chipotle
  • 1 näve röd grönkål
  • Olivolja
  • Så gör du:
  • Skölj bönorna och låt dem rinna av. Kör bönor, pressad vitlök, rivet citronskal, färskpressad citronsaft och olivolja i en mixer.
  • Mixa till en hummusliknande konsistens. Späd med olivolja om du vill ha en mjukare konsistens.
  • Smaka av den krämiga bönröran med flingsalt och peppar.
  • Rosta eller grilla brödet.
  • Halvera, kärna ur och skiva avokadorna.
  • Toppa brödet med bönröra, skivad avokado och strö över lite chipotle.
  • Dekorera med röd grönkål och ringla över lite olivolja.