Ceviche

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • 150 g havsabborre – filé (fryst och tinad)
  • ½ tsk salt
  • ½ rödlök
  • ¼ gurka
  • ½ jalapeño
  • ½ knippa dill
  • saft från 3 limefrukter
  • saft från 1 citron
  • ½ msk olivolja
  • flingsalt och peppar

Topping

  • ½ knippa rädisor
  • Lite rågbrödschips

Ceviche

  • Skär fisken i fina mindre bitar med en riktigt vass kniv. Lägg fisken i en skål, strö över 1 tesked salt och vänd försiktigt runt. Låt fisken vila i kylen medan du förbereder resten.
  • Skala och hacka löken fint. Skär gurkan på längden, ta bort fröna med en tesked och skär gurkan i små, fina tärningar. Finhacka chilin. Skölj dillen och hacka den fint.
  • Pressa saften av lime och citron i en skål och rör om med olivolja.
  • Lägg rödlök, jalapeño och dill i skålen och vänd försiktigt med fisken. Låt fisken dra i marinaden i ca. 1 timme.

Servering

  • Servera cevichen i skålar och toppa med tunt skivade rädisor. Strö över krossade rågbrödschips och krydda med flingsalt och peppar.

Tips

  • Fisken kan gärna dra i marinaden en längre tid, så att det bara är att servera förrätten när gästerna kommer.