© Styling Lone Kjær, foto Tia Borgsmidt

Ceviche med krispig gurka, dill och spicy chili

Det här är en läcker ceviche ... med råmarinerad havsabborre, krispiga gurkor, massor av lime, mild dill och en stark jalapeño.

Ceviche

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • 150 g havsabborre – filé (fryst och tinad)
  • ½ tsk salt
  • ½ rödlök
  • ¼ gurka
  • ½ jalapeño
  • ½ knippa dill
  • saft från 3 limefrukter
  • saft från 1 citron
  • ½ msk olivolja
  • flingsalt och peppar

Topping

  • ½ knippa rädisor
  • Lite rågbrödschips

Ceviche

  • Skär fisken i fina mindre bitar med en riktigt vass kniv. Lägg fisken i en skål, strö över 1 tesked salt och vänd försiktigt runt. Låt fisken vila i kylen medan du förbereder resten.
  • Skala och hacka löken fint. Skär gurkan på längden, ta bort fröna med en tesked och skär gurkan i små, fina tärningar. Finhacka chilin. Skölj dillen och hacka den fint.
  • Pressa saften av lime och citron i en skål och rör om med olivolja.
  • Lägg rödlök, jalapeño och dill i skålen och vänd försiktigt med fisken. Låt fisken dra i marinaden i ca. 1 timme.

Servering

  • Servera cevichen i skålar och toppa med tunt skivade rädisor. Strö över krossade rågbrödschips och krydda med flingsalt och peppar.

Tips

  • Fisken kan gärna dra i marinaden en längre tid, så att det bara är att servera förrätten när gästerna kommer.