Sill hör påsklunchen till. Här serverar vi den
i en äggsallad. Rökfärgad glasskål hittad hos Kirppu.

© Foto: Tia Borgsmidt, Recept och styling: Lone Kjær

Äggsallad med sill, äpple, dill och kapris

6 personer

Äggen kan med fördel kokas i förväg och salladen är lättlagad. Om inte alla dina gäster älskar sill, kan du istället servera sillen vid sidan av äggsalladen.

Detta behöver du:

Äggsallad

  • 4 ägg
  • 1 belle de boskoop-äpple
  • 1 liten lök
  • 300 g inlagd sill
  • 1 msk kapris
  • 2 msk curry
  • 1 msk smör
  • 1 knippe örtkryddor, t.ex. gräslök och dill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche (18 %)
  • salt och peppar

Tillbehör

  • Rågbröd
  • Smör

Så gör du:

  1. Hårdkoka äggen och låt dem svalna.
  2. Klyfta äpplet i fyra delar, skär bort kärnhuset och tärna sedan äpplet fint. Skala och finhacka löken. Skala och hacka äggen. Skär sillen i lagom stora munsbitar.
  3. Låt kaprisen rinna av ett par minuter och torka av dem ordentligt med lite hushållspapper.
  4. Smält smöret i en stekpanna och stek äpple och lök tills löken blir genomskinlig. Tillsätt curry och fräst allt i ytterligare en minut. Häll upp lök och äpplen i en skål och vänd ner kaprisen. Låt svalna.
  5. Hacka kryddörterna. Blanda majonnäs och crème fraiche till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner dressingen i skålen med lök, äpplen. Tillsätt ägg, sill och kryddörter.
  6. Servera äggsallad med inlagd sill på rågbröd.