Läcker avokado- och laxsnitt

En enkel förrätt där dillens och rädisans fräschör väger upp för den feta laxen och avokadon.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Lax och avokado är en enkel förrätt där den färska dillen och de spröda rädisorna utgör en perfekt motvikt till den fetare laxen och avokadon. Tallrikarna är från Lone Schubert och Casa, och keramikskålarna från Helle Hansen. Servetterna är sydda i tyg från Liberty.

Lax och avokado med rädisor

4 portioner

Detta behöver du:

  • 2 avokador
  • Saft av 1⁄2 citron eller lime
  • 100 g skivad kallrökt eller rimmad lax
  • 8 rädisor
  • Lite kryddörter
  • 2 tsk sesamfrön
  • Salt och peppar
  • Olivolja

Så gör du:

  1. Halvera avokadorna, kärna ur och gröp ur avokadoköttet med en sked.
  2. Droppa citronsaft över och lägg över i skålar tillsammans med laxbitar, rädisor och lite kryddörter.
  3. Strö över sesamfrö och krydda med salt och peppar.
  4. Ringla över lite olivolja av god kvalitet och servera.