Rimmad lax med snabbpicklade rädisor och pepparrotsmajonäs

Står det rimmad lax på menyn blir du garanterat populär. Köp en lax av god kvalitet och kom ihåg att den ska rimmas dagen innan den ska serveras.

Det här behöver du:

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Rimmad lax:

  • laxsida, ca 600 g
  • ⅓ msk senapsfrö
  • ⅓ msk salt
  • ⅓ msk socker

Snabbpicklade rädisor:

  • ⅓ knippa rädisor
  • ⅓ dl äppelcidervinäger
  • ⅓ dl socker

Pepparrotsmajonnäs:

  • ½ äggulor
  • ⅓ tsk senap
  • ¼ tsk flingsalt
  • ⅓ dl smakneutral olja
  • ⅓ msk färskriven pepparrot
  • Saft av ½ citron
  • Peppar

Tillbehör:

  • Rågbrödschips eller rågbröd
  • Gröna späda skott att dekorera med

Gör så här:

Rimmad lax

Kontrollera laxen och avlägsna eventuella kvarvarande ben.

Lägg laxen i en form med skinnsidan nedåt.

Blanda mortlade senapsfrön med salt och socker och strö blandningen över laxen.

Täck formen med plastfolie och ställ den i kylen till nästa dag.

Snabbpicklade rädisor

Ansa rädisorna upptill och nertill.

Blanda vinäger och socker i en liten kastrull och koka upp.

Tillsätt rädisor och dra av kastrullen från värmen.

Låt rädisorna svalna i lagen.

Pepparrotsmajonnäs

Tillsätt äggulor i en skål med senap och salt. Tillsätt oljan gradvis i en fin stråle samtidigt som du vispar konstant till en majonnäs med härligt tjock konsistens.

Smaka av med pepparrot, citronsaft och peppar.

Skiva laxen tunt och lägg upp skivorna på ett fat.

Toppa med skivade snabbpicklade rädisor och späda skott.

Servera med rågbrödschips eller rågbröd med pepparrotsmajonnäs.