Grillad biff som skivats och serveras med gröna bönor och en sherryreducerad sås – en härlig sommarrätt. Servera den på ett spett eller en liten gaffel så att den kan ätas stående. Kan eventuellt serveras med en fräsch kolsyrad matcha-drink med isbitar, som här, serverade i marockanska glas från Wetendorf Living. Skålarna är från Tavola Mia.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Grillad biff med gröna bönor och sherryreducerad sås

8 munsbitar

En liten kötträtt som faktiskt kan ätas stående om den serveras på rätt sätt.

Detta behöver du:

Sherryreducerad sås

  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl sherry
  • 2 dl fond
  • 25 g smör

Grillad biff

  • 4 ryggbiffar
  • Flingsalt och peppar

Tillbehör

  • 300 g gröna bönor
  • 1 msk smör
  • 1 kruka thaibasilika, krasse eller dragon

Så gör du:

Sherryreducerad sås

  1. Tillsätt balsamvinäger i en kastrull och reducera tills hälften återstår.
  2. Tillsätt sherry och reducera till hälften igen.
  3. Tillsätt fond och reducera till hälften igen.
  4. Montera såsen med smör.

Grillad biff

  1. Krydda köttet med salt och peppar och grilla det ca 3 minuter på varje sida, beroende på tjocklek.
  2. Låt köttet vila övertäckt ett par minuter.
  3. Ansa och snoppa bönorna. Smält smöret i en stekpanna och stek bönorna tills de är mjuka, i ca 3–4 minuter.
  4. Tranchera köttet och lägg upp skivorna tillsammans med bönorna. Ringla sherryreducerad sås över och toppa med örter.