© Thomas Dahl

Grillad kyckling deluxe med färskpotatis, grillad spetskål och yoghurtdressing

Det finns ingen anledning att underskatta den grillade kycklingens potential som välsmakande huvudingrediens till sommarens grillmiddagar. Här får du den danska journalisten och podcastern Mattias Hundebølls förslag på en läcker rätt, där kycklingen kompletteras av enkla råvaror med smak av sommar.

Grillad kyckling är en klassiker som absolut fungerar som läcker huvudingrediens till sommarens grillmiddagar. Inte minst eftersom den vanligtvis uppskattas av hela familjen. Vi har besökt den danska journalisten och podcastern Mattias Hundebøll, som bjöd hela familjen på en välsmakande sommarmiddag. Kycklingen skötte sig själv på grillens rotisseri medan Mattias Hundebøll kunde umgås med barnen, och han serverade kycklingen med enkla tillbehör som grillad spetskål och färskpotatis. Smaken av sommar.

Hitta receptet nedanför och få tre goda råd om hur du kan skapa magi med din grillmiddag.

© Thomas Dahl

Mattias Hundebøll har tillagat sin sommarmeny på grillen Furnace från Everdure by Heston Blumenthal.

© Thomas Dahl
© Thomas Dahl

Grillad kyckling deluxe med färskpotatis, grillad spetskål och yoghurtdressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Grillad kyckling och potatis

  • ½ ekologisk kyckling från frigående bestånd
  • ekologiska citroner
  • Färska örter
  • Olivolja
  • Vitlök
  • Salt och peppar
  • 400 g färskpotatis

Till spetskålen

  • 1 hela gröna spetskålshuvuden
  • Olja till pensling
  • Salt och peppar

Till dressingen

  • 1½ dl avrunnen yoghurt
  • Saften från en halv citron
  • En näve färsk mynta
  • Salt och peppar
© Thomas Dahl

Med Furnace-gasolgrillen från Everdure by Heston Blumenthal kan du köpa till ett helautomatiskt rotisseri som ger jämn värmefördelning så att du får krispigt skinn på hela kycklingen. Dessutom har rotisseriet inbyggd belysning och fönster så att du kan hålla ett öga på köttet medan det sköter sig självt under tillagningen.