Grillad torsk en papillote med citron och dukkah
En papillote – eller ”i paket” som det heter på svenska – är ett enkelt och smidigt sätt att grilla sin fisk för extra smak och saftighet. Här följer den danska matentusiasten Jon Daniel Edlunds version med en knaprig twist och hans bästa tips för en lyckad grillkväll.
AfMånga tänker ofta på kött när det ska grillas. Men fisk är fantastiskt att använda på grillen, eftersom den har frisk smak och är nyttig utan att det nödvändigtvis smakar så. Denna enkla torsk en papillote är en av den danska matentusiasten Jon Daniel Edlunds sommarfavoriter. Med syran från citronen och krispigheten från den arabiska nötblandningen, som kallas dukkah, är det ett enkelt och läckert tillskott till sommarbordet.
Du hittar receptet nedan tillsammans med Jon Daniel Edlunds tre bästa tips på hur du lyckas med smaken av sommar på dina egna grillmiddagar i trädgården tillsammans med familj och vänner.
Grillad torsk en papillote med citron och dukkah
Se Jons version av den perfekta grillkvällen i videon nedan och få fler av hans läckra sommarrecept på Everdurebyheston.se