3 enkla vardagsrätter

Låt dig inspireras av tre läckra rätter, som är perfekta när vardagen är stressig.

Recept för en stressig vardag

Förlitar du dig alltid på samma beprövade rätter till middag när vardagen är stressig? Saknar du även inspiration till nya enkla vardagsrätter som du hinner göra när tiden och energin är begränsad?

Här får du förslag på tre lätta och snabblagade vardagsklassiker med en spännande twist. Läs mer och få inspiration till en enklare vardag!

klassisk rätt Pasta med pesto enkel rätt
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Gör som italienarna och servera pasta som en liten mellanrätt. Här har linguinen fått sällskap av en hemgjord grönkålspesto och salt mandel. Peston kan med fördel göras i förväg, så blir det extra enkelt när gästerna kommer.

En klassisk rätt med en twist

Pasta med pesto är en vardagsklassiker. Den smakar fantastiskt, är enkel att laga och kräver rätt få ingredienser. Här har vi gett klassikern en spännande twist. Den läckra linguinen serveras nämligen med grönkålspesto istället för den klassiska basilikapeston, och så toppas rätten med oliver.

En enkel och verkligen läcker rätt, som både fungerar som tillbehör, till exempel till kyckling, eller som den är för en lätt och enkel måltid.

Hitta receptet här.

Risotto med rotselleri
© Anders Schønnemann

En säker vardagsvinnare

Risotto är och förblir en säker vinnare när det gäller enkla och läckra vardagsrätter. Dessutom är det en rätt som de flesta gillar, stora som små. Här har den klassiska risotton piffats upp med rotselleri och en gremolata gjord på rostad mandel och persilja. Det är inte bara en perfekt vardagsrätt, den passar även utmärkt som söndagsmiddag när du vill ta det lite lugnare!

Hitta receptet här.

spanska potatistortilla klassisk spansk rätt
© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Gör den i förväg

Vet du redan att vissa dagar kommer att bli extra stressiga framöver? Just sådana dagar passar denna spanska potatistortilla perfekt! Den ska nämligen ätas kall och kan därför med fördel tillagas dagen innan. Det är en klassisk spansk rätt som här tillagas med rosmarin och pancetta.

Hitta receptet här.