Ångkokt kummel serveras med krossad potatis, burrata, sparris och ramslök och det mesta kan tillagas i förväg. Tallrikar och skålar är från Lone Schubert och Gurli Elbækgaard. Bestickkrukan är från House Doctor.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Ångkokt kummel med grön sparris, krossad potatis, burrata och ramslök

4 portioner.

Detta behöver du:

Krossad potatis

  • 500 g kokta små färskpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • Flingsalt och peppar
  • 100 g babyspenat
  • 2 burrata

Tillbehör

  • 1 knippe grön sparris
  • 1 näve späda kryddörter
  • Lite ramslök

Ångad kummel

  • 600 g kummelfilé utan skinn och ben
  • 2 dl vatten
  • Saft från 1 citron
  • Salt och peppar

Så gör du:

  1. Krossa potatisarna lätt och vänd runt dem i olivolja och hackad rosmarin.
  2. Sprid ut dem i en bakplåtspappersklädd långpanna.
  3. Krydda med salt och peppar och ugnsstek potatisen i 220 °C i ca 15 minuter tills den är frasig.
  4. Skölj spenat och låt den rinna av.
  5. Låt burrataostarna rinna av och dela dem i mindre bitar med händerna.
  6. Vänd försiktigt den krossade potatisen med spenat och burrata.
  7. Bryt av den träiga änden av sparrisen och ångkoka resten i 1 minut medan du sköljer örtkryddorna. Låt både sparris och örtkryddor rinna av.
  8. Kontrollera att fiskfilén inte innehåller några ben och skär sedan upp den i fyra lagom stora bitar.
  9. Häll vatten i en kastrull med citronsaft, och ångkoka fisken i ca 6 minuter tills den skivar sig fint när du trycker lätt på den.
  10. Lägg upp ångkokt kummel på tallrikar tillsammans med grön sparris, ramslök och späda örter. Servera den krossade potatisen till.