CANNELLONI AL FORNO MED SVAMP OCH 3 OSTAR © Tia Borgsmmidt

Cannelloni al forno med svamp och 3 ostar

Älskar du ost och det italienska köket? I så fall är detta recept garanterat något för dig!

Cannelloni al forno med svamp och 3 ostar

Den färska pastan kan med fördel lindas runt en utsökt fyllning så att du får vackra och läckra cannelloni. Toppa med bladpersilja och servera eventuellt sallad och bröd till.

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

Cannelloni

  • ½ sats pastadeg
  • olivolja
  • flingsalt och peppar

Svampfyllning

  • ¼ kg svamp, gärna blandsvamp
  • ½ vitlöksklyfta
  • ½ msk smör
  • ½ dl vitt vin
  • ½ burk ricotta, ca 250 g (kanersättasmed exempelvis färskost naturell)
  • flingsalt och peppar

Topping

  • ½ burk körsbärstomater
  • ½ mozzarellaboll
  • ½ liten näve färskriven parmesan
  • ½ knippe bladpersilja

Så här gör du

Cannelloni

Tillred pastadegen enligt anvisningarna och kör den genom pastamaskinen så att du får fyra långa pastaplattor. Skär degplattorna i mindre bitar på ca 10 x 15 cm.

Svampfyllning

  1. Borsta svampen fri från jordochskärdemimindre bitar. Pressa vitlöken.
  1. Smält smöret i en stekpanna och fräs svamp och vitlök ett par minuter. Tillsätt vitt vin och låt det förångas. Tillsätt ricotta till svampfräset och låt den smälta. Smaka av med flingsalt och peppar och lyft sedan upp svampfyllningen ur stekpannan.
  1. Fördela ett par matskedar av fyllningen på varje pastaplatta.
  1. Rulla eller vik försiktigt ihop varje pastaplatta runt fyllningen.
  1. Fördela cannellonin i en smord ugnsfast form, toppamedkörsbärstomater på burk, finfördelad mozzarella och riven 2 parmesan.
  1. Ugnsstek cannellonin i 200 °C (varmluft) i ca 20 minuter, tills pastan är mjuk och osten har fått en vacker gyllenbrun färg.

Servering

  1. Skölj persiljan och låt den rinna av. Toppa dina varma cannelloni med persilja och servera eventuellt med sallad och bröd.