© Tia Borgsmidt Huvudrätt Empanadas med kryddigt fläskkött och sesamfrön En god och enkel rätt i en hektisk vardag. Af Lone Kjær — 06. oktober 2021 #vardagsmat Spröda empanadas med sesamfrön Undvik att skärmen släcks Ingredienser - 2 personer + Det här behöver du: 1 rulle smördeg 1 äggvita till pensling 1 ägg till pensling Lite sesamfrön att strö över Kryddigt fläskkött: 1 lök 1 vitlöksklyfta 100 g vit- eller spetskål 2 morötter 2 msk olja till stekning 1 msk grön currypasta 150 g fläskfärs 4 msk fisksås 1 msk sojasås 2 stjälkar salladslök Gör så här: Kavla ut smördegen och ta ut sex runda bitar. Fördela 2 msk fyllning på den ena halvan av bitarna. Pensla kanten med äggvita och vik ihop. Pressa ihop degkant med en gaffel. Lägg degbitarna på en bakplåt med bakplåtspapper och pensla dem med vispat ägg. Strö över sesamfrön och grädda i varmluftsugn på 200 grader i 12-15 minuter tills de är gyllene och spröda. Relaterade artiklar Huvudrätt Hemgjord pasta med spenat Huvudrätt Matexpertens 6 recept på hemgjorda pastarätter Huvudrätt Ragú alle Bolognese – lagat från grunden! Huvudrätt Hemgjord fettuccine med zucchini och het citron Huvudrätt Pastaskola med matexperten: Så gör du perfekt, hemgjord pasta Huvudrätt Långkokt fläskkarré med hemlagad Karl-Johanmajonnäs