© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Grillad lax med örter och citron

En enkel middagsrätt som fungerar både till vardags och till fest.

Grillad lax med citron och örter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Det här behöver du:

  • 1 laxsida, ca 800 g
  • 1 msk lönnsirap
  • 100 g majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • ½ ekologisk citron
  • 2 limer
  • Persilja
  • Dill
  • ½ ekologisk citron
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Gå igenom laxen och ta bort ev. ben och lägg den på en folieform/grillplatta.
  1. Krydda med salt och peppar.
  1. Rör ihop lönnsirap, majonnäs, senap, vitlök, spiskummin, koriander och finrivet citronskal och citronsaft.
  1. Bred på laxen och grilla på indirekt värme i ca 15 minuter.
  1. Halvera limerna och grilla dem på snittytan.
  1. Lägg massor av örtkryddor och rivet citronskal ovanpå laxen och servera med grillad lime.