Grillade oxspett med lagerblad och rödlök

Enkelt men med läckra smaker!

Grillade oxspett
© Tia Borgsmidt
Grillade oxspett
© Tia Borgsmidt

Grillade oxspett med lagerblad och rödlök

Lite, men naggande gott. Vill du minimera köttkonsumtionen så är grillspett perfekt att servera istället för de obligatoriska biffarna vi brukar slänga på grillen. Marinera köttet i god tid och ät tillsammans med de gröna tillbehören.

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 Grillspett

Oxpett

  • ½ tsk sambal oelek
  • ¼ vitlöksklyfta
  • 150 g oxfilé
  • Saft från 1 citron
  • ½ msk Olivolja
  • ½ Rödlökar
  • Lagerblad

Så här gör du:

  • Häll sambal oelek och pressad vitlök i en fryspåse.
  • Tärna köttet och lägg i fryspåsen tillsammans med färskpressad citron och olja.
  • Knyt ihop påsen och gnid in marinaden ordentligt i köttet.
  • Låt köttet marinera ett par timmar.
  • Klyfta rödlöken och fördela på spetten tillsammans med bitarna av marinerad oxfilé och lagerblad.

Servering:

  • Grilla spetten i ca 3 minuter på varje sida och servera direkt.

Läs också: