hemlagad pasta med zucchini © Tia Borgsmidt

Hemgjord fettuccine med zucchini och het citron

Vegopasta när den är som bäst. Rätten är enkel och smakar precis som en sommarkväll i Italien

Fettuccine med zucchini och het citron

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • ½ sats pastadeg med spenat
  • ½ stor zucchini
  • ½ vitlöksklyfta
  • ½ chili
  • ½ msk olivolja
  • rivet skal och saft från 1 ekologisk citron
  • kvistar färsk mynta
  • lite olivolja
  • flingsalt och peppar
  • parmesan

Så här gör du

Fettuccine

• Tillred pastadegen enligt anvisningarna och kör den genom pastamaskinen. Avsluta med att köra igenom degplattan för att få en fin fettuccine. Häng pastan på tork medan du upprepar processen med resten av degen.

Zucchini och het citron

  1. Tärna zucchinin. Pressa vitlöken. Dela chilin på längden, skrapa ur kärnorna och finhacka resten.
  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek zucchini, vitlök och chili i ett par minuter på hög värme. Vänd ner rivet skal och saft av citron samt hackad mynta. Smaka av med flingsalt och peppar.
  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull. När vattnet kokar tillsätter du pastan. Koka lite i taget i cirka 3 minuter. Ta upp och låt pastan rinna av innan du vänder ner den i zucchiniblandningen. Lägg upp på tallrikar och ringla över lite olivolja. Krydda med flingsalt och peppar och riv över parmesan.