Konfiterade anklår med körsbärstomater, ricotta, rucola och pappardelle
Comfortfood i världsklass. De konfiterade anklåren köps färdiga och värms i ugnen tillsammans med lök och körsbärstomater. Serveras med saltad ricotta, en näve rucola och den färska pastan.

Du behöver:

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

Pappardelle

  • Kan köpas i livsmedelsbutiken eller i en delikatessbutik. Alternativt kan du också själv göra pastan.

Konfiterade anklår med körsbärstomater

  • 1 vitlöksklyftor
  • ½ lök
  • 125 g körsbärstomater
  • ½ tsk oregano
  • 2 konfiterade anklår

Topping

  • 50 g ricotta
  • flingsalt
  • 50 g rucola

Gör så här:

Pappardelle

  1. Tillaga pastan enligt instruktionerna på förpackningen.

Konfiterade anklår med körsbärstomater

  1. Sätt ugnen på 200 °C (varmluft).
  1. Pressa vitlöksklyftorna. Skala och klyfta löken fint.
  1. Fördela anklåren i en ugnsfast form. Tag litet av fettet från anklåren och smält i en stekpanna.
  1. Fräs lök och vitlök i ankfettet en kort stund. Tillsätt körsbärstomater och strö över oregano. Skaka stekpannan lite och fräs allt i ett par minuter.
  1. Lägg ner tomatblandningen i formen med anklåren och värm i ugnen i ca 12 minuter.
  1. Smaka av ricottan med flingsalt. Skölj rucolan och slunga den torr.

Servering

  1. Lägg upp pastan i en skål och ringla över olivolja. Krydda med flingsalt och peppar. Servera med konfiterade anklår toppat med ricotta och rucola.