© Tia Borgsmidt

Konfiterade anklår med körsbärstomater, ricotta, rucola och pappardelle

Prova detta underbara recept som kommer att ta andan ur dina middagsgäster.

Konfiterade anklår med körsbärstomater, ricotta, rucola och pappardelle
Comfortfood i världsklass. De konfiterade anklåren köps färdiga och värms i ugnen tillsammans med lök och körsbärstomater. Serveras med saltad ricotta, en näve rucola och den färska pastan.

Du behöver:

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

Pappardelle

  • Kan köpas i livsmedelsbutiken eller i en delikatessbutik. Alternativt kan du också själv göra pastan.

Konfiterade anklår med körsbärstomater

  • 1 vitlöksklyftor
  • ½ lök
  • 125 g körsbärstomater
  • ½ tsk oregano
  • 2 konfiterade anklår

Topping

  • 50 g ricotta
  • flingsalt
  • 50 g rucola

Gör så här:

Pappardelle

  1. Tillaga pastan enligt instruktionerna på förpackningen.

Konfiterade anklår med körsbärstomater

  1. Sätt ugnen på 200 °C (varmluft).
  1. Pressa vitlöksklyftorna. Skala och klyfta löken fint.
  1. Fördela anklåren i en ugnsfast form. Tag litet av fettet från anklåren och smält i en stekpanna.
  1. Fräs lök och vitlök i ankfettet en kort stund. Tillsätt körsbärstomater och strö över oregano. Skaka stekpannan lite och fräs allt i ett par minuter.
  1. Lägg ner tomatblandningen i formen med anklåren och värm i ugnen i ca 12 minuter.
  1. Smaka av ricottan med flingsalt. Skölj rucolan och slunga den torr.

Servering

  1. Lägg upp pastan i en skål och ringla över olivolja. Krydda med flingsalt och peppar. Servera med konfiterade anklår toppat med ricotta och rucola.

Läs också: