
Matexpertens 6 recept på hemgjorda pastarätter
Vår matexpert Lone Kjær har gått all in på det italienska köket och valt ut några av sina favoriträtter med hemgjord pasta. Låt dig inspireras av henne och få recepten här.
AfMatexpertens pastaskola
Vi nordbor älskar det italienska köket, och det är något alldeles speciellt med hemgjord pasta. Med väldigt få ingredienser och en pastamaskin kan du enkelt trolla fram dofter och smaker som för tanken till ljuvligt ljumma kvällar i Italien.
Läs här och låt vår matskribent Lone Kjær lära dig grunderna för hemgjord pasta och få hennes favoritrecept till både vardag och fest.
Hemgjord pasta
Till de 6 recepten nedan ska du använda detta recept på hemgjord pasta. Du väljer själv om du ska använda spenat eller inte i pastadegen.
Fettuccine med zucchini och het citron
Något av det bästa med italienska rätter är att de är så enkla och samtidigt så goda! Det är detta recept med fettuccine ett perfekt exempel på.
Ravioli med spenat, ricotta och brynt smör
Finns det något bättre än pasta med god fyllning? Lone Kjær har låtit sig inspireras av den tidigare Michelin-kocken Rasmus Oubæks recept på ravioli, och resultatet gör oss verkligen inte besvikna!
Cannelloni al forno med svamp och 3 ostar
Cannelloni är en klassiker i det italienska köket. Cannelloni är tubformade pastarör, som här får sällskap av svamp och hela tre olika ostar.
Stark tomatsås med en twist av salsiccia och svartkål
En superenkel hemgjord tomatsås med burktomater får sig snabbt ett lyft till nya dimensioner med kryddig korv och stekt svartkål!
Ragú alle Bolognese
Imponera på dina gäster med denna läckra italienska rätt med hemgjord basilikapesto.